Розділ Бізнес

На Шепетівщині стартувала реалізація проєкту вирощування енергетичної верби

Автор 12 березня 2023, 15:51

Нещодавно Берездівська, Ганнопільська та Крупецька сільські територіальні громадами підписали меморандуми про співпрацю в межах реалізації проєкту “Вирощування енергетичних культур, як складова енергонезалежності громад” з командою Хмельницького енергетичного кластеру. Саме з цього моменту стартувала реалізація проєкту.

Чому обрали для співпраці саме ці громади:

  • Попередній досвід співпраці. Минулого року ми працювали над дослідженням “Зелений енергетичний курс для Хмельницької області”. Громади надали деталі про наявність вільних земельних ділянок для вирощування енергетичних культур
  • Представники громади виявили зацікавленість у співпраці
  • Географічні та кліматичні чинники, які сприяють вирощуванню енергетичних культур на півночі Хмельницької області
  • Територіальне розміщення - три громади межують між собою

Після підписання учасники спільно оглянули земельні ділянки, які пропонуються для створення маточних розсадників у громадах. Вже невдовзі в громадах розпочнеться відбір ґрунту на земельних ділянках та проведення лабораторного аналізу.

Проєкт “Вирощування енергетичних культур, як складова енергонезалежності громад” реалізується в межах місцевої фінансової допомоги Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією.

Хмельницький енергетичний кластер

0
репостів
0
репостів