Розділ Бізнес

На ТОВ «Шепетівкацукор» розпочинається новий «солодкий» сезон

Автор 23 вересня 2022, 14:00

Напередодні старту нового сезону цукроваріння традиційно на ТОВ «Шепетівкацукор» провели освячення виробничих приміщень, аби отримати Господнє благословення на плідну та безпечну працю.Провести освячення цукроварні завітав отець Василь Гетьман з Храму Св. Рівноапостольного князя Володимира.

Щирі і такі важливі в наш час слова торкнулись душ кожного. Адже завдяки мужності та щоденній стійкості наших Захисників та Захисниць, які боронять рідну землю, тил України може працювати та допомагати своїй державі.

Благословивши шепетівських цукроварів на плідну працю, отець Василь подарував колективу ікону Ангела-Охоронця, який оберігатиме підприємство, а також звернувся з теплими словами підтримки.

У цей час ми всі єднаємося та молимося за наших воїнів, за мир на рідній землі. Нехай Господь оберігає кожного та допомагає у складні миті. Будьмо сильними та з вірою у Перемогу робімо все від нас залежне, кожен на своєму місці, - каже отець Василь. – Бажаємо Вашому колективу успіхів у новому сезоні, безпечної праці на користь людям та країні!

Директор Шепетівської цукроварні Володимир Пилипак розповів як Шепетівська цукроварня під час війни готувалась до сезону.

У цьому році ми здійснили дійсно великий об’єм робіт, спрямованих як на спрощення окремих задач для працівників, так і для економії тепла та переходу на альтернативні види палива.

Зокрема, на підприємстві переобладнали та модернізували газовий котел на котел для спалювання вугілля. У зв’язку з цим було реалізовано багато підготовчих та будівельних робіт для адаптації котла. Зробили майданчик для завантаження і подачі вугілля з встановленням транспортної системи для подачі, а також встановили очистку димових газів «Мультициклон».

Окрім цього, з «нуля» побудовано прес-фільтрове відділення з встановленням 2 прес-фільтрів фірми «Putsch» та 1 прес-фільтру «НВК-Східна Україна». Зробили й майданчики для того, щоб можна було забирати дефекати «з коліс»: вантажити одразу в машини та на майданчик для складування. Ці модернізації дають змогу полегшити працю фахівців та певною мірою автоматизувати її.

Для економії енергоресурсів здійснили ряд робіт в «коробці» цукроварні. Це заміна вакуум-апаратів 2 і 3 продукту (поставили обладнання фірми «ТМА» з механічними циркуляторами, при тому, було переведено грів вакуум-апаратів з 3 на 4 корпус). Також це встановлення додаткового плівкового корпусу випарної установки німецької фірми «ВМА». Додатково замінили підігрівачі соку перед випарною станцією на пластинчаті.

З метою підвищення продуктивності цукроварні, а це безпосередньо переробка цукрової сировини, було зроблено модернізацію дифузійного апарату. Тобто, замінена транспортна система на витки з нержавіючої сталі.

Війна внесла корективи в штатний розпис підприємства. Було мобілізованих до 10% працівників. Попри це, допомогу певною мірою надають колеги з ПрАТ «Красилівський цукровий завод».

Таким є один з прикладів взаємопідтримки членів родини Групи компаній A`SPIK Group.

У зв’язку з розширення асортименту виробництва (фасування в біг-беги, кілограмову продукцію), є необхідність у збільшенні штату працівників. У планах – реалізація продукції залізничним транспортом із завантаженням у вагони.

Також планується модернізація лінії фасування цукру по мішках вагою 25 кг. На даному етапі вона закінчена, очікується допомога у фахівцях, яких потрібно буде залучити для введення лінії в експлуатацію.

За матеріалами пресслужби підприємства

Останнє редагування 23 вересня 2022, 14:20
0
репостів
0
репостів