Розділ Бізнес

Реконструкція лінії електропередачі від Хмельницької АЕС до Жешува має завершитись до грудня

Автор 11 вересня 2022, 14:23

Президент Володимир Зеленський доручив до грудня завершити реконструкцію лінії електропередачі від Хмельницької АЕС до польського міста Жешува. Про це він зазначив у своєму вчорашньому вечірньому відеозверненні.

“Доручив прискорити реконструкцію лінії електропередачі від Хмельницької АЕС до польського міста Жешува – першого Міста-рятівника. Дякую тобі, Жешуве. Нагадаю, що це особливе звання було присвоєне Жешуву ще навесні за надзвичайно вагому допомогу Україні. Маємо завершити до 8 грудня цю реконструкцію й забезпечити Польщу необхідним обсягом електрики”, - сказав він.

Зеленський додав, що це було однією з домовленостей, які було досягнуто під час перемовин 9 вересня з головою уряду Польщі Моравецьким.

“Я провів, як і обіцяв йому, нараду щодо питань підтримки наших польських братів протягом цієї осені й зими, нашої енергетичної співпраці з Польщею”, - зазначив Президент.

Зеленський також поінформував, що доручив Кабміну опрацювати можливість термінового постачання Польщі 100 тисяч тонн енергетичного вугілля уже зараз.

“Ми маємо на цей час достатні обсяги для себе й можемо допомогти нашим братам підготуватися до цієї зими”, - сказав Президент.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 9 вересня під час спільної пресконференції з Президентом Латвії Егілсом Левітсом та Прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким запевнив у наданні з боку України допомоги Польщі задля виходу з майбутніх енергетичних ризиків і викликів.

7 вересня Кабінет Міністрів повністю заборонив експорт вугілля українського видобутку.

0
репостів
0
репостів