Розділ Бізнес

Рятувальники провели огляди фермерських господарств щодо збереження нового врожаю

Автор 14 липня 2022, 15:08

У розпал жнивної кампанії, рятувальники нагадують про необхідність дотримання протипожежних заходів в місцях збирання, переробки та зберігання зернових. Для цього вони здійснюють профілактичну роботу на полях, оглядають техніку, що використовують аграрії та спілкуються з керівниками сільгосппідприємств.

Так 14 липня, з метою уникнення пожеж під час зернозбиральної кампанії, працівники Шепетівського районного управління Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області провели профілактичну роботу, спрямовану на профілактику виникнення пожеж на полях.

Рятувальники провели інструктаж для робітників приватного сільськогосподарського підприємства перед виходом на поле. Під час бесіди аграріям нагадали про належне дотримання правил пожежної безпеки під час збору врожаю, приділили увагу первинним засобам пожежогасіння, перевіривши їх справність та придатність.

«Пам’ятайте, що при зборі врожаю треба мати поруч напоготові тракторні плуги для оборювання поля на випадок пожежі, уникати роботи із несправною технікою, в якій до того ж відсутні іскрогасники» - з такими настановами звертались рейдовики до працівників сільгоспу.

Для засвоєння інформації співробітники Служби порятунку розповсюдили інформаційні листівки.

Цього ж дня працівники Шепетівського районного управління здійснили рейдову перевірку фермерського господарства. Особливу увагу вогнеборці звернули на технічний стан комбайнів, а також наявність на зернозбиральних агрегатах, тракторах та автомобілях вогнегасників.

Окремо керівникам сільгосппідприємств було наголошено на тому, що в період збирання врожаю категорично забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях, зокрема, і на тих, де жнива завершились.

Кожен співрозмовник отримав від фахівців ДСНС листівки із переліком правил, яких слід дотримуватись під час жнивної кампанії.

Шепетівське районне управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

0
репостів
0
репостів