Розділ Бізнес

Верховна Рада повернула мита і ПДВ на імпортні товари та розмитнення авто

Автор 21 червня 2022, 12:06

Верховна Рада з 1 липня повертає мита та оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення авто. Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос", перший заступник керівника Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у своєму каналі в Telegram.

 "Відповідний урядовий законопроєкт №7418 підтримали одразу в двох читаннях – 234 голосів", – написав він.

Законом було відновлене оподаткування, яке було скасовано:

  • для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи;
  • для підприємств, що не сплачують ввізне мито;
  • для транспортних засобів, що ввозяться громадянами.

Водночас звільнили від сплати збору до Пенсійного фонду легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами (одним чи декількома).

Нагадаємо, у березні парламент спростив бюрократичні процедури на період воєнного стану, зокрема звільнив від сплати податків при ввезенні транспортних засобів в Україну. Зміни набули чинності з 1 квітня. 

Державна митна служба повідомляла, що менш ніж за місяць з ЄС до України без мит ввезли понад 19 000 авто. Такі масштаби завдавали шкоди процесу постачання гуманітарної допомоги – авто з нею стояли в чергах. 

Задля забезпечення у період дії воєнного стану умов для належного забезпечення функціонування економіки, а також належного наповнення дохідної частини бюджету за рахунок надходження митних платежів спрощення буде скасовано 1 липня 2022 року.

Останнє редагування 21 червня 2022, 12:40
0
репостів
0
репостів