Розділ Бізнес

Шепетівські лісівники розповіли про учнівські лісництва та їх діяльність

Автор 08 червня 2022, 16:41

Профорієнтаційна робота, виховання в молоді високої екологічної культури, любові до лісу, природи — одне із пріоритетних завдань для лісівників. На Хмельниччині активно працює 44 учнівських лісництва, в яких охоплено роботою 1055 учнів.

За кожним з них закріплені зелені квартали, де діти і трудяться, допомагаючи лісівникам, і проводять дослідницьку роботу. Допомагають заготовляти насіння, вирощувати сіянці та саджанці у розсадниках, висаджують та доглядають лісові культури, стежать за санітарним станом лісу, ведуть біологічні та фенологічні спостереження, активно беруть участь у природоохоронних акціях. Лісівники відкривають для дітей навчальні класи при лісництвах, забезпечують їх усім необхідним, бібліотечками фахової літератури, надають кваліфіковану допомогу на практичних заняттях та всіляку підтримку.

"Щорічно вихованці учнівських лісництв висаджують сотні тисяч кущів та дерев у містах і селах. Діти залучаються до підгодівлі мешканців лісу, виготовляють штучні гніздівлі, огороджують мурашники, вирощують лікарські рослини… Головне ж завдання працівників галузі та їхніх вихованців — залісити територію держави, рівняючись на європейські показники."

В оновленій мережі учнівських лісництв Хмельниччини беззаперечно домінують лісівники Полісся, серед яких за кількістю створених у закладах освіти учнівських лісництв і охоплених ними школярів продовжує лідирувати ДП «Шепетівське лісове господарство».

Про діяльність учнівських лісництв на підприємстві дивіться у відео нижче.

За матеріалами Хмельницького ОУЛМГ

Відео

0
репостів
0
репостів