Розділ Бізнес

Шепетівський водоканал завершив черговий етап модернізації

Автор 11 квітня 2022, 19:30

Минулого року Шепетівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства розпочало комплексну модернізацію об’єктів водопостачання в громаді, яка в подальшому відкриває перспективи розширення доступу жителів міста до води за рахунок оновленого обладнання для прокладання нових мереж. Днями було завершено черговий етап цієї роботи.

У ці складні часи кожен з нас має боронити свій «фронт». І поки Збройні Сили України героїчно воюють з російським окупантом, ми ж на своїх територіях маємо докладати всіх зусиль для забезпечення життєдіяльності громади. Щодня ми допомагаємо наших захисникам, віримо в нашу армію, а також приймаємо внутрішньо переселених осіб.

Шепетівський водоканал отримав з державного бюджету 2,4 мільйони гривень, придбав необхідне стратегічно-важливе обладнання. Сьогодні ж активно продовжує його встановлювати.

Черговий етап – це модернізація ПВНС «Тітова»

Оскільки у мікрорайоні поблизу «Третього Риму» з роками сітка водопостачання стала більш розгалуженіша, виникла потреба усучаснити та збільшити потужності і на цій станції.

Працівниками шепетівського водоканалу вже було проведено такі роботи:

  1. Замінено насосні агрегати на нові італійського виробництва марки Рedrollo , які в рази є економнішими, технологічнішими та надійнішими. Також встановлені і резервні насоси.
  2. Замінено електричне обладнання. Встановлено систему автоматичного керування на базі 2-х частотних перетворювачів 5,5 кВт для двох насосних агрегатів. Дана система дає економію по споживанню електроенергії, також передбачається захист електродвигунів від перепадів електроструму. Важливою властивістю цієї системи є і те, що вона запобігає виникненню гідравлічних ударів на водопровідній мережі, які можуть призводити до аварійних ситуацій.
  3. Встановлено станцію GMS моніторингу та віддаленого управління насосною станцією на базі програмної платформи Overvis, яка дозволяє:
    • дистанційно керувати насосною станцією
    • відслідковувати роботу системи в режимі реального часу
    • за необхідності вмикати та вимикати додаткове обладнання
    • забезпечує стабільність водопостачання на даному мікрорайоні

Адже дистанційне управління інфраструктурою - супер важлива річ.

Сьогодні усі служби підприємства працюють у штатному режимі і ми безперервно продовжуємо виконувати свою роботу в режимі 24/7, щоб забезпечувати місту безперебійне водопостачання та водовідведення.

Пресслужба Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства

Останнє редагування 11 квітня 2022, 19:40
0
репостів
0
репостів