Розділ Бізнес

Представники бізнесу Хмельниччини обговорили діяльність в умовах воєнного стану

Автор 05 квітня 2022, 18:01

Сьогодні у Хмельницькому відбулось засідання «круглого столу» за участю представників бізнесу. Основною метою зібрання стало обговорення питань пов’язаних зі зміною законодавства в податковій сфері та сплатою податків в умовах воєнного стану.

До спільного обговорення долучилися начальник Головного управління Державної податкової служби в області Ірина Зленко, представники місцевої влади, провідних підрозділів та бізнесу. Модератором заходу виступила голова регіональної ради підприємців Бєлякова Наталія. 

Звертаючись до присутніх, голова обласної ОВА Сергій Гамалій висловив слова подяки представникам бізнесу Хмельниччини за активну волонтерську діяльність, за велику допомогу Збройним Силам України, за те, що підприємці продовжують працювати в цих надзвичайно складних умовах несправедливої війни, розв’язаної росією, сплачують податки та виплачують заробітну плату працівникам.

“Ми всі сьогодні розуміємо, що економічний фронт є життєво необхідним поряд із воєнним фронтом, адже наш спільний обов’язок, як відповідальних громадян своєї країни, забезпечити повноцінне функціонування держави в умовах воєнного стану. Саме тому, держава сьогодні оперативно запроваджує зміни до законодавства, до державних програм, посилює свою підтримку бізнесу”, – сказав він.

Зараз одним із важливих питань в умовах російської агресії є переміщення підприємств з територій, що наближені або знаходяться у зоні бойових дій, в безпечні регіони України, у тому числі і на Хмельниччину. Обласною військовою адміністрацією опрацьовано майже 200 заявок на переміщення бізнесу. Ведеться постійна комунікація з відповідними підприємствами, пропонуються вільні приміщення, надається всебічна допомога з вирішення проблемних питань.

Наразі в області сформовано базу даних вільних площ, складів, приміщень, законсервованих підприємств, які можуть бути використані під зазначені цілі. Уже зареєстровано 400 об’єктів, які готові надати свої площі і цей перелік постійно збільшується. На сьогодні 35 підприємств вже вирішили перемістити свої виробництва на Хмельниччину. Завершили переїзд 11 підприємств, що дозволяє створювати в області робочі місця та наповнювати бюджети усіх рівнів.

“Шановні учасники “круглого столу”, я переконаний, що усі присутні у цій залі є патріотами нашої держави та відповідальними платниками податків, і в цей непростий для країни час кожен із нас докладає максимум зусиль для підтримки виробництва, функціонування бізнесу та наповнення державної скарбниці. Переконаний, що сьогоднішня зустріч дасть можливість уточнити механізми реалізації податкових змін, отримати відповіді на питання в конкретних ситуаціях”, – зазначив начальник обласної військової адміністрації.

В продовження наради присутні обговорили ряд важливих питань, що стосуються адміністрування та сплати бюджетоформуючих податків в умовах воєнного стану, особливостей застосування єдиного податку для платників третьої групи за ставкою 2%, фактичних перевірок в умовах воєнного стану та необхідності погашення податкового боргу.

0
репостів
0
репостів