Розділ Бізнес

На Шепетівщині планують створити понад 60 гектарів лісових культур

Автор 15 березня 2022, 15:06

Шепетівський лісгосп планує створити навесні понад 60 гектарів лісових культур. Аби вчасно впоратися з поставленим завданням, вартові зелених шат ретельно готуються до лісокультурної кампанії.

Уже зачищено майже всі ділянки, призначені для лісовідновлення. На підприємстві мають вдосталь посадкового матеріалу різних порід дерев. А на площу весняної посадки підготували 220 тисяч сіянців і саджанців.

Зараз ведеться підготовка до викопки посадкового матеріалу в розсадниках підприємства.

У часи війни кожен прагне бути корисним. Безперечно, хочеться бачити свій особистий внесок в перемогу тут і зараз. Але кожен має бути на своєму місці й займатися професійною діяльністю. Інакше економіка просто не працюватиме і захищати Україну буде складніше.

Вирощено вдосталь посадкового матеріалу. Вдвічі більше, ніж торік заготовлено насіння деревних та чагарникових порід - майже 51 тонну. Підготовлено ґрунт на площах, де буде проведено залісення.

Відтворення лісів здійснюватимуть згідно із затвердженими проектами. Лісові культури створюватимуть шляхом посадки і посіву на зрубах. Також приділять увагу природному поновленню і захисному лісорозведенню.

Підприємства Хмельницьке обласне Управління лісового та мисливського господарства цьогоріч планують створити 453 гектари лісових насаджень, у тому числі 60 гектарів нових лісів на землях, не придатних для ведення сільського господарства. Найбільше відновити лісів передбачають в Ізяславському, Славутському та Шепетівському лісових господарствах.

Пресслужба ДП "Шепетівський лісгосп" 

Останнє редагування 15 березня 2022, 15:12
0
репостів
0
репостів