Розділ Бізнес

Зеленський оголосив про звільнення бізнесу від сплати низки податків на час воєнного стану

Автор 07 березня 2022, 14:12

Президент України Володимир Зеленський заявив, що уряд розробив план підтримки бізнесу на час війни, який звільняє від сплати низки податків на період воєнного стану і мінімум на рік після його завершення.

«Уряд України вже працює над тим, як відновити нашу державу після перемоги. Як дати більше сил країні, поки ми боремось. Створений спеціальний пакет допомоги бізнесу та працівникам. ФОПи першої та другої груп повністю звільняються від ЄСВ», – сказав Зеленський під час відеозвернення 7 березня.

Підприємства та ФОПи третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав Збройних сил України та інших захисних формувань, зокрема тероборони. Звільнення від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної і комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії. Усе це – на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення.

Крім того, за словами голови держави, відтерміновується сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити.

«І це – тільки перша частина великого пакету допомоги. Урядової підтримки. Усі керівники центральної влади мають чітке завдання: розробити таку систему дій, щоб відновлення України було швидким. Та орієнтувалося тільки на людей. Перш за все – на людей. На те, щоб ми всі повернулися до миру, до звичайної роботи. Коли повернемо нашу землю, спокій на нашу землю», – наголосив президент.

Він також подякував усім власникам і керівникам підприємств, які продовжують працювати і виконують зобов’язання перед своїми працівниками.

«Платити зарплату людям – навіть якщо компанія не працює, як раніше, – це захищати Україну», – сказав він.

Відео

0
репостів
0
репостів