Озброєний чоловік вчинив розбійний напад на банк – йому повідомлено про підозру

Автор 06 квітня 2023, 16:46

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури 48-річному мешканцю Кам’янеччини повідомлено про підозру у розбої, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України).  Нападник детально спланував злочин, але у його сценарій втрутились поліцейські.

Подія сталася вчора, 5 квітня, близько 9-ї ранку у відділенні одного з банків у м. Дунаївці.

В приміщення фінансової установи зайшов чоловік у балаклаві та, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, почав вимагати зачинити двері та відійти усіх відвідувачів від каси. Потім розбійник спрямував пістолет на касира і змусив жінку передати йому всі кошти — понад 160 тисяч гривень та 100 євро.

Забравши пакет із готівкою, нападник поспішно покинув відділення банку та зник у невідомому напрямку. На пошук зловмисника був орієнтований увесь особовий склад місцевого відділку поліції. Для документування злочину на місце також вирушили фахівці ГУНП в Хмельницькій області.

Отримавши оперативну інформацію, поліцейські офіцери громади зупинили бус, на якому ймовірно пересувався нападник. Інформація підтвердилась. У салоні поліцейські виявили викрадені грошові кошти, пневматичний пістолет, яким погрожував розбійник, балаклаву тощо.

Розбійником виявився 48-річний місцевий житель. Його затримали в порядку ст. 208 КПК. Свої дії чоловік пояснив тим, що таким чином планував вирішити питання зі своїми фінансовими зобов’язаннями.

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників карного розшуку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Останнє редагування 06 квітня 2023, 16:52
0
репостів
0
репостів