Вулицю в Хмельницькому назвуть на честь Дениса Монастирського

Автор 28 березня 2023, 14:19

Топонімічна комісія Хмельницької міської ради підтримала ініціативу Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування назвати одну з вулиць Хмельницького на честь загиблого міністра МВС Дениса Монастирського.

Про це заявила голова цього комітету, очільниця політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Ще у лютому ми звернулися до місцевої влади Хмельницького, рідного міста Дениса Монастирського, з пропозицією назвати на його честь вулицю. Він багато зробив для нашої країни і заслуговує на це», – повідомила Шуляк.

 Вона додала, що до комітету надійшов лист від Хмельницької міської ради, у якому місцева влада підтримує цю ідею.

«Топонімічна комісія міськради вже розглянула нашу пропозицію. Наразі місцева влада шукає найбільш достойний об’єкт, якому присвоять ім’я Дениса Монастирського», – підсумувала очільниця партії.

Нагадаємо, 18 січня внаслідок падіння гвинтокрилу ДСНС загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар. У цій трагедії Хмельниччина втратила відразу двох уродженців. Окрім самого міністра МВС Дениса Монастирського хмельничанкою була і заступниця керівника патронатної служби МВС Тетяна Шутяк.

Загиблий міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у 2002 році з відзнакою закінчив Хмельницький університет управління та права. Вступив до аспірантури Інституту держави і права та захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук, наукові інтереси — теорія держави та права.

З 2005 по 2016 рік Монастирський викладав на кафедрі теорії та історії держави і права.

У 2021 році був призначений на посаду міністра внутрішніх справ України.

0
репостів
0
репостів