Основи християнськоі етики
- IIIkinep
- Платиновий учасник
ця дисципліна має рекомендований характер,і може впровадитись лише як факультатив(тобто за письмовую заявою батькі і за згоди учнів)
"Слід відзначити, що в Україні на факультативній основі також викладаються і інші предмети духовно-морального спрямування, зокрема «Основи ісламської культури», «Етика: духовні засади», «Християнська етика в українській культурі» та інші."
так що вибір є завжди
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- Алоїз
- Учасник-експерт
- Дописи: 94
- Подяка отримана: 39
Morkovka пише: Алоіз, не знаєш що путнього сказати - не засмічуй тему.
Я б не сказав, що етика й естетика статевого життя - це щось непутяще і менш важливе за віру в чиїсь галюцинації. Недавно вагітну, під час шпиталізації спитали: "Який резус-фактор у Вашого чоловіка?", на що бідолашна відповіла: "Сантиметрів п’ятнадцять".
- valeri303
- Учасник-експерт
- Дописи: 98
- Подяка отримана: 58
якщо це не жарт, то не знати, що таке резус-фактор- це вже жах!Алоїз пише: Я б не сказав, що етика й естетика статевого життя - це щось непутяще і менш важливе за віру в чиїсь галюцинації. Недавно вагітну, під час шпиталізації спитали: "Який резус-фактор у Вашого чоловіка?", на що бідолашна відповіла: "Сантиметрів п’ятнадцять".
- Morkovka
- Автор теми
- Адміністратор
- valeri303
- Учасник-експерт
та біда, що поки доходить до уроків анатомії у 9-му класі, то всі діти вже все про все знають! і коли вчителі ніяковіють, то ці вчителемори ще більше сміються!Morkovka пише: Анекдот)) На рахунок статевого виховання, то цим повинні займатися як вчителі біологіі, так і психологи у школі. Просто пам'ятаю як у нас на уроках біологіі вчителька сама ніяковіла, коли мова заходила за статеве життя. Це все таки у нас ще у дусі радянського виховання, коли сексу не було. А ми вже у 21 ст., коли дівчата у 14 народжуюють. Здається треба просто поміняти відношення і тоді окремого предмету, який би ще більше завантажував мозок учнів вводити не потрібно. Це вже зовсім інша тема.
- valeri303
- Учасник-експерт
- lamer85
- Платиновий учасник
- Дописи: 637
- Подяка отримана: 194
Алоїз пише:
Я б не сказав, що етика й естетика статевого життя - це щось непутяще і менш важливе за віру в чиїсь галюцинації. Недавно вагітну, під час шпиталізації спитали: "Який резус-фактор у Вашого чоловіка?", на що бідолашна відповіла: "Сантиметрів п’ятнадцять".
Розказувати восьмикласницям, що робити, аби не завагітніти - з цього користі мало. Так звана "етика" (унаслідована нами практично без будь-яких змін з "Кодекса страїтеля камунізма") без привязки до моральних цінностей - це збочення, наслідком якого є перше місце у світі за кількістю абортів (Україна очолює цей список уже декілька років). Проте, вводити якийсь варіант "недільної школи" - теж не діло. Найкращий вихід - це християнська концепція, коли статевим вихованням (і взагалі виховання) - займаються насамперед батьки, а потім уже школа чи суспільство.
- valeri303
- Учасник-експерт
"Християнська концепція"? Яка ґрунтується на Біблії, Старий заповіт якої , в основному є взятим із Тори(іудейської святої книги), і в якому , якщо уважно перчитати, можна знайти багааааааато чого цікавого, що аж ніяк не є ні етичним, ні моральним!lamer85 пише:
Алоїз пише:
Розказувати восьмикласницям, що робити, аби не завагітніти - з цього користі мало. Так звана "етика" (унаслідована нами практично без будь-яких змін з "Кодекса страїтеля камунізма") без привязки до моральних цінностей - це збочення, наслідком якого є перше місце у світі за кількістю абортів (Україна очолює цей список уже декілька років). Проте, вводити якийсь варіант "недільної школи" - теж не діло. Найкращий вихід - це християнська концепція, коли статевим вихованням (і взагалі виховання) - займаються насамперед батьки, а потім уже школа чи суспільство.
- odin
- Адміністратор
ну і що ж таке резус фактор? )) тільки без вікіпедіїvaleri303 пише:
якщо це не жарт, то не знати, що таке резус-фактор- це вже жах!Алоїз пише: Я б не сказав, що етика й естетика статевого життя - це щось непутяще і менш важливе за віру в чиїсь галюцинації. Недавно вагітну, під час шпиталізації спитали: "Який резус-фактор у Вашого чоловіка?", на що бідолашна відповіла: "Сантиметрів п’ятнадцять".
- LuK
- Адміністратор
в мене нещодавно була така ситуація.valeri303 пише: та біда, що поки доходить до уроків анатомії у 9-му класі, то всі діти вже все про все знають! і коли вчителі ніяковіють, то ці вчителемори ще більше сміються!
третьоклассник серед уроку на повному серйозі запитав в мене чи знаю я що таке презервативи
думаю ці питання у вихованні несправедливо вішати на одних вчителів.
вдома батькам теж потрібно проводити роботу.
п.с.Лего,заспокойся, то був не Вася