Грошове питання в школах
- Автор теми
- Відвідувач
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- KrOt
- Платиновий учасник
- Дописи: 485
- Подяка отримана: 149
Додано о 10:35
Попереднє повідомлення було написане в 10:28
ви мабуть директор,скажіть мені,чого батьки повині здавати гроші,хоч казали,що це добровільно,ще не встиг переступити поріг школи,а вже кричать чи ви здали гроші,а вони спитали людей,чи в них є гроші,що в нас місто дуже розвинено індустріально,а може люди кредіти взяли і не знають як його віддати,біографії читати не буду,бо це друга держава,нам треба собі державу будувати,але коли такі зеки проходять,то вибачте.Глянте на директора 2 школи на її шубу норкову,за заробітню платню купила...Просто пора схаменутись
- Автор теми
- Відвідувач
Батьки здають добровільно. Кожного року проходить батьківська конференція, де кожен клас делегує 2 представника. На цій конференції приймається, чи будуть добровільні пожертвування в фонд школи. Більшість на цій конференції за батьками, які самі голосують, щоб у цьому році всі здавали, наприклад, по 7 гривень. Ніхто їх не змушує.Щоправда, вони самі розуміють, що без цих грошей не буде ні телевізора, ні двд, ні комп'ютера в кабінетах. Бюджетні гроші виділяються в основному на капітальний ремонт системи опалення і подібні речі. Навіть парти та стіни фарбують перед кожним навчальним роком виключно на гроші батьків.Можейко дійсно дуже круто піднімає планку в цих питаннях. Там просто при вступі іноді питають "Чим ви можете допомогти школі?".Але ліцей - найкраща школа в області по результатах. Учні майже щороку перемагають на всеукраїнських олімпіадах та регулярно приймають участь у міжнародних. Крім того, батьки не хочуть проблем для дитини з оцінками, бо треба у випускних класах зависити оцінки для атестату. Дітки замість підручників сидять у контакті, а поступати хочуть усі.Так що в цій "корупції" зацікавлені також і батьки.Toha;56714 пише: Президент України Віктор Янукович назвав протестуючих підприємців корупціонерами почитайте ( news.bigmir.net/ukraine/352089/ ) про їхнього лідера
Додано о 10:35
Попереднє повідомлення було написане в 10:28
ви мабуть директор,скажіть мені,чого батьки повині здавати гроші,хоч казали,що це добровільно,ще не встиг переступити поріг школи,а вже кричать чи ви здали гроші,а вони спитали людей,чи в них є гроші,що в нас місто дуже розвинено індустріально,а може люди кредіти взяли і не знають як його віддати,біографії читати не буду,бо це друга держава,нам треба собі державу будувати,але коли такі зеки проходять,то вибачте.Глянте на директора 2 школи на її шубу норкову,за заробітню платню купила...Просто пора схаменутись
- LuK
- Адміністратор
- Автор теми
- Відвідувач
90% бюджетних коштів ідуть на зарплату вчителям, техперсоналу, опалення, світло і т.д. Пичому ідуть субвенціями з державного бюджету, бо Шепетівка дотаційна.LuK;56720 пише: не питання,школі потрібно допомагати. Допомагати дітям - святе діло.але куди ж тоді йдуть кошти з бюджету?яки виділяє держава на освіту?якщо все робиться за кошт батьків...:bm::be:
- LuK
- Адміністратор
- Автор теми
- Відвідувач
Коли я вчився, класи самі учні прибирали, мили підлогу, чергування було. Тепер це не модно, технічкам легше заплатити.Але технічкам зарплату батьки не платять, бо миття коридорів оплачує школа. І мити їх треба кілька разів на день, на відміну від кабінетів. P.S. На поточний ремонт іноді взагалі нчого не виділяється. Все з позабюджетних коштів.LuK;56722 пише: я не про ті кошти.я про кошти що виділяються на поточний ремонт і оновлення матеріально -технічної бази. п.с.прибирання класів технічками оплачується самими батьками учнів.виявляється прибирати класи не їх обов"язок))) ремонт у класах вони теж безкоштовно не ро***ть...
- LuK
- Адміністратор
а я працюю у школі...то трохи більше знаю.:bk:Гість451;56723 пише: Коли я вчився
- Автор теми
- Відвідувач
На жаль, поки крім багатозначущого "дело ясно,что дело темное...." жодних фактів по суті ви не сказалиLuK;56724 пише: а я працюю у школі...то трохи більше знаю.:bk:
- LuK
- Адміністратор