Як Росія дестабілізує світовий порядок

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
09 лют. 2022 22:55 #121352 від pruduk
Це повернення біполярної системи, де якщо й не поважають Росію, то обовʼязково її бояться. Це брязкання зброєю, відверті агресивні дії й анексії. Порушення всіх можливих міжнародних законів і використання нових підлих методів дестабілізації на зразок наводнення Європи біженцями, втручання у внутрішні вибори, корумпування політичних та державних еліт в інших країнах.

Вигода від такої тактики полягає в тому, що «нальотчик» не тільки психологічно паралізує противника, але й змушує відмовитись від законного права на захист. Так гопник одразу встановлює нові правила суспільних відносин. Він змушує свою потенційну жертву вступити з ним у свого роду «діалог», який, відомо, закінчиться капітуляцією перед грубою силою.

У цій ситуації жертва тільки потім може звернутися за підтримкою до правоохоронних органів, міжнародних організацій і попросити про підтримку з боку законослухняного світу. Але в неправовій державі, а тим паче на міжнародній арені, де такі питання вирішуються консенсусним голосуванням, справа захисту є безнадійною. Бо країна-гопник також не сидить склавши руки. Тим, що з нею розмовляють, ведуть дипломатичні перемовини, вона вже легітимізує свою агресивну поведінку. Дивно, але після війни проти Грузії, анексії Криму, воєнних дій проти суверенної України Росія і надалі бере участь на рівних у міжнародних переговорах. Путін і його міністр закордонних справ називають лідерів західних демократій партнерами. А ті хоч і коробляться, але уявляють себе великими миротворцями. І це замість того, щоб дати консолідовану відповідь брутальному порушникові загальноприйнятих норм і правил. Хоча насправді всі разом з різних мотивів змушують жертву підкоритися ґвалтівникові. Чим спонукають злочинця до скоєння наступних злочинів.

У Росії дуже люблять вислів «Проти лома нема прийому». Виявилось, що дотепер ця тактика безвідмовно спрацьовувала. Але цьому методу можна протиставити принцип «віника». Це коли окремі різочки легко переламати, але звʼязані у віник вони стають надзвичайно міцними. Тому протиставитися російській тактиці можна лише міцною консолідованою позицією.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.136 секунд
0
репостів
0
репостів