Стало відомо кому відмовлять у наданні субсидій

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
29 квіт. 2016 20:50 #106499 від pruduk
У рік близько 60 млрд гривень з Державного бюджету можуть йти на соціальні виплати. В рамках верифікації визначені п'ять груп українців, яким загрожує блокування державної допомоги. Заборона може торкнутися майже 350 тисяч осіб.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив глава департаменту фінансів соціальних програм Міністерства фінансів Андрій Рязанцев.

"Ми відпрацювали 4029 тисяч виплат, в їхньому числі 342,2 тис. виплат, до яких у нас є різноманітні зауваження. Це близько 9% від перевірених. Це 4356 тис. виплат з підозрами. Виходячи з наших сьогоднішніх прогнозів, близько 60 млрд грн бюджету можуть йти на незаконні соцвиплати", - зазначив чиновник.

Перша група, яку внесли в чорний список, - соціальні виплати по загублених паспортах. Сюди потрапили тільки ті, у кого дата втрати паспорта раніше: а) відкриття рахунку в банку; б) призначення соціальної виплати.

"Версії дві: або за цими документами хтось інший отримує виплати, або це ті ж люди, маючи на руках вже новий документ, дублюють якісь види соціальної допомоги. І те, й інше можливо через розрізненість інформаційних баз соціальних фондів. Ця група на сьогоднішній день становить 31 тис. осіб. З цього джерела ми перевірили 4029 тис. осіб. Якщо накласти виявлену пропорцію на 48 млн усіх соцвиплат, то маємо потенційно понад 372 тис. виплат за втраченими документами. Ціле місто. І це тільки одна група. Близько 0,5 млрд гривень хтось отримує щомісяця в кишеню за загубленими паспортами. У рік - близько 6 млрд гривень", - заявив Рязанцев.

Друга група в чорному списку - одержувачі, у яких відсутні, підозрілі або скасовані ідентифікаційні коди, - це 75765 осіб.

"Під підозрілими розуміються: а) наявність до одного коду двох різних людей; б) код до паспорту взагалі не прикріплений, що ставить під сумнів природу походження паспорта; в) реєстраційний номер закритий, особу знято з обліку; г) дата народження не збігається з кодом та ін. Тут мова йде або про повний хаос із документами, або теж про схему", - наголосив голова департаменту фінансів соціальних програм Мінфіну.

Третя група ризику - переселенці, у яких є нерухомість на підконтрольній території. Таких громадян нарахували 11924 людини.

У четверту групу ризику, за словами чиновника, входять 13150 переселенців, депозити яких складають понад 10 прожиткових мінімумів - 13,7 тис. гривень.

Рязанцев також повідомив про наявність п'ятої групи громадян із категорії так званих субсідіантів.

"Безумовно, нам ще належить з'ясувати, як так вийшло, що газу ми спожили на 18 млрд грн, а субсидій видали на 27 млрд гривень. Проте вже зараз є прямі запитання до 115,3 тис. громадян (з 2,48 млн перевірених) , які купували нерухомість, землю на суми понад 50 тис. грн протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією", - наголосив Андрій Рязанцев.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.084 секунд
0
репостів
0
репостів