НЕЗАБАРОМ ЛЮДИ ОТРИМАЮТЬ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО СПЛАТУ ПОДАТКУ НА НЕРУХОМІСТЬ !!!

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
28 бер. 2016 21:25 - 29 бер. 2016 18:03 #105966 від pruduk
Перші платіжки для сплати податку на нерухомість, українці отримають вже навесні. Їм нададуть 60 днів для того, щоб заплатити вказану суму, а якщо цього не буде зроблено, то уряд розробить спеціальну систему штрафів.

За рахунок податку на нерухомість українська влада планує суттєво збільшити суму фінансових коштів, в бюджеті того чи іншого міста.

У 2015 році кожна область прийняла процентну ставку щодо податку на нерухомість, відповідно до потреб міста. Десь процентну ставку встановлювали з урахуванням інтересів громадян, а десь тільки з урахуванням того, скільки коштів можна буде повернути до міського бюджету.

У 2016 році до Податкового кодексу були внесені деякі зміни, які частково торкнулися і податку на нерухомість. Головне, звернути увагу на три основні пункти.

По-перше, уряд вирішив скасувати неоподатковувану пільгу. Відтепер податок повинні платити ті, у кого площа квартир перевищує 60 квадратних метрів, а будинків – 120 квадратних метрів. Тобто, уряд зробив так, що податок на нерухомість будуть платити не всі. До того ж існує додаткове податкове навантаження. Якщо площа квартири перевищує 300 квадратних метрів, а будинку – 500 квадратних метрів, то заплатити доведеться додатково 25 тисяч гривень на рік.

По-друге, ставку податку дещо змінили. Тепер вона становить 3% від мінімальної зарплати.
По-третє, податок також поширюється на нерухоме нежитлове майно.

Ще є одна особливість, яка стосується права власності на нерухомість. Якщо квартира площею 100 квадратних метрів приватизована на двох осіб, то вони не будуть платити податок на нерухомість, тобто площа буде розділена на двох.

Варто звернути увагу, що податок на нерухомість не тільки поповнює міський бюджет. Є у нього і дещо інша мета:

Він вирішує і проблему стимулювання функціонування ринку вторинного житла. Податок на нерухомість – це метод економічного примусу. Якщо людина в похилому віці залишилася одна у великій квартирі або будинку, то податок на нерухомість, як би його стимулює подумати і продати велику квартиру або будинок і купити менше. При цьому нові сім’ї, які перебувають на стадії зростання, якраз мають можливість купити вторинне житло, і тим самим подумати про своє майбутнє. Ніхто не змушує силою літню людину продавати свою квартиру, але податок його стимулює це робити, і тим самим йде кругообіг нерухомості.
Останнє редагування: 29 бер. 2016 18:03 ким pruduk.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • olhavs
  • olhavs аватар
  • Елітний учасник
  • Елітний учасник
Більше
29 бер. 2016 13:34 #105969 від olhavs

Варто звернути увагу, що податок на нерухомість не тільки поповнює міський бюджет. Є у нього і дещо інша мета:

Він вирішує і проблему стимулювання функціонування ринку вторинного житла. Податок на нерухомість – це метод економічного примусу. Якщо людина в похилому віці залишилася одна у великій квартирі або будинку, то податок на нерухомість, як би його стимулює подумати і продати велику квартиру або будинок і купити менше. При цьому нові сім’ї, які перебувають на стадії зростання, якраз мають можливість купити вторинне житло, і тим самим подумати про своє майбутнє.

От сиджу я і думаю: "а чого це у нашої сім)ї немає великого будинку?" А от воно що!! Це просто їх ніхто не хоче продавати...а я думала, що все питання в грошах... :unsure:
Ці користувачі подякували: Старик Хотабыч

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.096 секунд
0
репостів
0
репостів