КОЛІЗІЇ ІЗ СУБСИДІЯМИ

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
25 лют. 2016 21:35 #105605 від pruduk
Я розумію, що людині, яка отримує субсидію, призначають обов'язкову плату і власне субсидію, тобто те, що держава платить за неї.
Незалежно від того, чи вона використала визначені нормами куби газу, води чи ні, субсидія, тобто державна частка, обов'язково перераховується на особовий рахунок людини монополісту - газовій конторі, чи водоканалу. І вони цими державними, дармовими грішми користуються.

Видача адресної допомоги малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг могла б бути більш ефективним методом допомоги, ніж субсидування.
Адресна допомога сприятиме тому, що споживачі будуть економити ресурси без зайвого нагадування - просто тому, що їм це вигідно.
Коли з'явиться адресна допомога, то кожен зможе отримувати живі гроші. Кожен буде сам розраховувати, як і скільки йому витрачати. Це стимул для більш економного витрачання енергоносіїв, стимул до енергоефективності.
Але перед тим, як нарахувати суму дотації, соціальні служби повинні ретельно вивчити майновий стан, доходи і витрати малозабезпеченого споживача.
У разі позитивного рішення, споживач отримує на руки готівку, яку він витрачає на оплату комунальних послуг. У разі, якщо споживач економить енергоресурси, значить і платити доводиться відповідно менше, при цьому залишок грошей споживач витрачає на свій розсуд.

Адресна допомога стане не прийнятною для компаній-монополістів.

Але вона буде вигідною як споживачам, так і державі, адже люди почнуть свідомо економити.
Ці користувачі подякували: ahent

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.088 секунд
0
репостів
0
репостів