УКРАЇНЦЯМ МАЮТЬ ПЕРЕРАХУВАТИ ПЕНСІЇ

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
17 лют. 2016 22:53 #105458 від pruduk
Незабаром українська влада сподівається відродити перерахунок пенсій, згідно Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Про це заявив заступник голови правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір.

У пункті 2 статті 42 зазначеного документа йдеться про те, що щорічно з 1 березня поточного року проводять перерахунок пенсій у разі, якщо середня заробітна плата (дохід) в Україні, з яких сплачено страхові внески, за минулий рік зросла. У цьому випадку раніше призначену пенсію підвищують на коефіцієнт, що дорівнює не менше 20% показника зростання середньої заробітної плати, завдяки чому всі пенсії суттєво зростають.

Однак зазначена норма припинена до стабілізації економічної ситуації в Україні, відповідно до Закону "Про запобігання фінансової катастрофи і створення умов для економічного зростання в Україні" № 1166-VII від 27 березня 2014 року. Саме її тепер збираються відродити.

Проте, в березні 2016 року перерахунок навряд чи проведуть, оскільки в Пенсійному фонді на це немає коштів. Однак, як тільки вони з'являться, влада обіцяє відразу ж здійснити закріплений законом припис.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.057 секунд
0
репостів
0
репостів