За основу прийнято законопроект про ЖК-послуги

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
02 лют. 2016 23:26 #105186 від pruduk
Сьогодні, 02.02.2016 р Верховна Рада України прийняла рішення стосовно законопроекту про житлово-комунальні послуги. Депутати схвалили проект в першому читанні.

Відповідний законопроект №1581-д "Про житлово-комунальні послуги" тепер готуватимуть до другого читання. У разі його схвалення в цілому діючий Закон про ЖК-послуги буде визнано таким, що втратив чинність.
До житлово-комунальних послуг відповідно до проекту належать:
1) житлова послуга - послуга з управління багатоквартирним будинком;
2) комунальні послуги – послуги з: постачання природного газу, електричної енергії, теплової енергії, гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення, поводження з побутовими відходами.
Учасниками правовідносин у сфері надання житлово-комунальних послуг є:
1) споживач
2) управитель багатоквартирного будинку (управитель)
3) виконавці комунальних послуг.
Споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісячно, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором. За бажанням споживача оплата житлово-комунальних послуг може здійснюватися шляхом внесення авансових платежів.
Дієздатні особи, які проживають та/або зареєстровані у житлі споживача, користуються нарівні зі споживачем усіма житлово-комунальними послугами та несуть солідарну відповідальність за зобов'язаннями з оплати житлово-комунальних послуг.
Управителем багатоквартирного будинку є фізична особа-підприємець або юридична особа-суб’єкт підприємницької діяльності, визначена за спільним рішенням співвласниками відповідного будинку, а в передбачених законом випадках - органом місцевого самоврядування, яка надає послугу з управління багатоквартирним будинком.
Ціна на послугу з управління багатоквартирним будинком, у випадку визначення управителя органом місцевого самоврядування на конкурсних засадах відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку», визначається на рівні ціни, запропонованої в
конкурсній пропозиції переможцем конкурсу. Ціна послуги з управління багатоквартирним будинком встановлюється договором на надання послуг з розрахунку на один квадратний метр загальної площі житлового або нежитлового приміщення, якщо інше не визначено договором та включає:
1) витрати на утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території;
2) винагороду управителеві.
Договори про надання житлово-комунальних послуг, укладені до набрання чинності цим Законом, вважаються припиненими з 1 січня 2017 року, якщо законом або договором не передбачено більш ранній термін їх припинення.
Ці користувачі подякували: ahent

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.099 секунд
0
репостів
0
репостів