Хмельниччина: Редагування протоколів у ОВК триває

  • admin
  • admin аватар Автор теми
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
30 жовт. 2012 18:47 #80172 від admin
Упродовж понеділка 29 жовтня у шести виборчих округах визначилися переможці виборів. Виняток – округ № 189 з центром у Красилові (менше 70 відсотків). Хоча більше дев’яноста відсотків протоколів опрацьовано лише трьома окружними виборчими комісіями.

Розбіжності в інтенсивності прийому протоколів можуть спричинятися штучним стримуванням оголошення остаточних результатів з одного боку, а з іншого – прискорюватися шляхом виправлення протоколів поза межами дільничних комісій. Після фіксування таких фактів у Шепетівці спостерігач від громадянської мережі ОПОРА зафільмувала таку ж ситуацію в Дунаївцях у приміщенні окружної виборчої комісії № 192, розташованої у районному будинку школяра:



Коли спостерігач знімав, то на виклик голови комісії Людмили Горбачевської (Християнсько-демократична партія України) до приміщення ОВК прибув представник Партії регіонів і став заважати їй.

За словами спостерігачів, приблизно третина представників дільничних комісій прибуває до окружних комісій із печатками, які мають зберігатися, відповідно до закону, у сейфах дільничних комісій. Тому є велика ймовірність порушень із їх застосуванням. Тим паче, що з багатьох комісій протоколи транспортували у відкритих сейф-пакетах, пояснюючи, що не вміють їх заклеювати. В ряді випадків транспортуванням протоколів і бюлетенів займалися секретарі комісій, котрим закон про вибори народних депутатів приписує чекати закінчення звітів на своїх дільницях. Крім того, привозили з собою порожні бланки протоколів. Часто протоколи переписували чи заповнювали наново у коридорах і туалетах.

За зволіканням же підрахунку в ОВК № 189, як повідомив представникам ОПОРИ депутат Хмельницької міської ради від ВО «Свобода» Олександр Симчишин, криється фальсифікація на користь кандидата від Партії регіонів Віталія Олуйка.

- За підсумками паралельного підрахунку голосів по протоколах із мокрими печатками із дільниць, кандидат від ВО «Свобода» Ігор Сабій отримав перемогу над кандидатом від ПР Віталієм Олуйком з різницею понад 700 голосів. Ігор Сабій набрав дев’ятнадцять відсотків голосів виборців, а Віталій Олуйко – вісімнадцять відсотків, - розповів Олександр Симчишин. - Однак влада вже другий день намагається сфальсифікувати результати виборів на користь кандидата від ПР. По кількох дільницях різниця по введених даних на сайт ЦВК і протоколах з мокрими печатками суттєво відрізняється. Причому голоси на користь Олуйка «крадуться» за рахунок кандидатів Сабія, Шуляка, Буханевича, Артемчука. По дванадцяти встановлених дільницях, як нам вдалося встановити, Олуйку додали 339 голосів. Окрім того, фальсифікація відбувається у момент введення голосів на сервер ЦВК: кількість голосів, відданих за Сабія і Олуйка просто міняються місцями. Також довго блокується прийом протоколів з ждільничних комісій міста Нетішин, де Ігор Сабій здобув на дві тисячі голосів більше, ніж Віталій Олуйко.
Ці користувачі подякували: Lego, praporschik

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.078 секунд
0
репостів
0
репостів