Засідання круглого столу

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
23 бер. 2018 17:18 #117257 від

21 березня 2018 року відбулося засідання круглого столу на тему: «Особливості взаємодії суб'єктів соціальної роботи щодо надання соціальних послуг сім'ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах», в якому взяли участь: заступник міського голови Н.В.Стасюк, працівники Шепетівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, начальник служби у справах дітей К.В.Купрацевич, начальник сектору ювенальної превенції Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області О.І.Семенюк, психологи та соціальні педагоги загальноосвітніх шкіл міста.

Про порядок взаємодії відомств, що надають соціальні послуги сім'ям, які знаходяться в складних життєвих обставинах доповіла начальник відділу соціальної роботи Шепетівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Т.П.Онопрійчук, де вказала, що основними питаннями, які потребують міжвідомчої взаємодії є: робота у випадках виявлення факту з приводу жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення; робота з дітьми, які мають проблеми у поведінці, схильні до проявів суїцидальної поведінки; робота з батьками, які ухиляються від належного виконання своїх батьківських обов'язків тощо.

Освітяни зауважили, що основні проблеми, які виникають у роботі соціальних педагогів та психологів шкіл пов'язані з низьким рівнем виховного потенціалу батьків, які не мають уявлення про методи виховання своїх дітей. Окрім того, більшість батьків не беруть активної участі у житті дітей за межами дому, не відвідують батьківські збори, не цікавляться заходами, які проводяться у школі, іноді не знають друзів та оточення власних дітей.

Директор Шепетівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Т.О.Вінницька звернула увагу, що приклад дорослих є зразком поведінки для дітей. Нерідко спостерігається в розважальних закладах містау вечірній та нічний час святкування батьками разом з малолітніми дітьми свят, де розпивають алкогольні напої, у розмовах використовується ненормативна лексика, дорослі палять у присутності дітей. Ці явища є причиною виникнення проблем у поведінці дітей .

Начальник служби у справах дітей К.В.Купрацевич зазначила, що ефективна взаємодія суб'єктів соціальної роботи в питаннях, які стосуються захисту прав та інтересів дітей дає можливість запобігти соціальному сирітству та формує відповідальне ставлення батьків до виконання батьківських обов'язків.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.081 секунд
0
репостів
0
репостів