Шепетівська міська рада ухвалила звернення з вимогою скасувати абонплату за газ

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
07 квіт. 2017 16:43 #112043 від

У четвер, 6 квітня, відбулася ХХІІ позачергова сесія Шепетівської міської ради.
Депутати міської ради скликали позачергову сесію, щоб прийняти звернення до влади з вимогою скасувати абонплату за газ. Народні обранці підтримали звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, Генеральної прокуратури України, Національного агентства з питань запобігання корупції щодо скасування абонплати за підключення до системи газопостачання та звільнення керівництва НКРЕКП.

Звернення підтримали міський голова та 23 депутати Шепетівської міської ради.
У цьому зверненні зокрема, зазначається: 28 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Споживачам нараховуватиметься плата за газ, як товар (4942 грн. за тисячу кубометрів плюс гранична торгівельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%), а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями. Згідно закону, абонплата за надану потужність не підпадає під субсидіювання - споживачі мають сплатити за це живі гроші.

Тепер населення приречене платити окремо за газ і окремо за обслуговування труб, якими він постачається. А це від 50 до 136 грн на місяць, додатково до вже існуючих драконівських тарифів, хоча за це вже сплачено у вартості транспортних послуг.
При цьому, наголошуємо, шо більше 70% розподільчих мереж, які будуть отримувати фіксовану абонплату, знаходяться в управлінні "Регіональної газової компанії" Дмитра Фірташа.

Ми вважаємо, що рішення НКРЕКП, щодо встановлення абонентської плати за підключення до газових мереж з 1 квітня цього року, є злочинним обкраданням українського народу, через яке найбідніші верстви населення сплачуватимуть за газ в 3-5 разів більше. А найцинічнішим є те, що на абонплату не розповсюджується система субсидій.

На підставі вищевикладеного депутати Шепетівської міської ради звертаються до Вас з настійною вимогою:
1. скасувати незаконне рішення НКРЕКП і компенсувати споживачам газу витрати на проведення газових мереж і підключення до газу в попередні роки;
2. звільнити голову НКРЕКП Дмитра Вовка та членів НКРЕКП, які підтримали рішення щодо щомісячної абонплати за підключення до системи газопостачання;
3. негайно розпочати процес націоналізації облгазів;
4. провести всебічне розслідування на предмет ухвалення незаконного рішення посадовцями НКРЕКП та винести відповідні процесуальні рішення;
5. оприлюднити методики розрахунків та обґрунтування існуючих тарифів на послуги з газопостачання населенню; розглянути можливість зниження ціни на газ для споживачів;
6. доручити Міністерству палива та енергетики негайно оприлюднити інформацію про об'єм видобутку газу в Україні та ціну, по якій він продається НАК «Нафтогаз України».

Повиний тест рішення завантажити shepetivka-rada.gov.ua/images/stories/Do...h_mr/rish_22_ses.rar

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • myron
  • myron аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
07 квіт. 2017 22:27 #112048 від myron
Молодці от це по нашому гідне рішення для наших містян! ПІДТРИМУЮ !!!!!!!! Молодці все по закону!!!

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Іван
  • Іван аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
07 квіт. 2017 23:27 #112051 від Іван
Десь я цю аналогію вже бачив.
Все під копірку,нічого по власному не можуть написати.
Таке відчуття ,що в Києві спеціально такі нововведення закидають,щоб потім виконкоми міст, як під копірку відписували із раніше приготованим в тій же столиці текстом .
Майстри гумору йопт. А люддям по 50.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.100 секунд
0
репостів
0
репостів