У Полонному виявлено вірус африканської чуми свиней

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
20 груд. 2016 21:35 #110137 від

До відома суб'єктів господарювання, директорів ринків, керівників шкіл та дитячих навчальних закладів!
Оголошення!

Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області повідомляє, що у патматеріалі, відібраному від свиней, що загинули в СТОВ АФ «Маяк» ( Хмельницька обл., м. Полонне) виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 15.12.2016 встановлено діагноз на африканську чуму свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 008245 п.м./16 від 15.12.2016).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 15.12.2016 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Полонській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду.

Для координації виконання заходів в Хмельницьку область виїхали спеціалісти Держпродспоживслужби та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

За попередньою інформацією в СТОВ А/ф «Маяк» утримується близько 5600 голів свиней.

Довідково: з початку 2016 року в Хмельницькій області зареєстровано 5 випадків АЧС в Дунаєвецькому, Летичівському, Новоушицькому, Староконстянтинівському та Полонському районах.

Якщо у Вас виникли будь-які питання стосовно африканської чуми свиней, до ваших послуг Гаряча лінія (+38 067 125 92 74). Тут Ви зможете отримати відповіді на усі Ваші запити.
Долучення:

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.103 секунд
0
репостів
0
репостів