Міський голова не підписав рішення яке не відповідало законодавству України

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
04 груд. 2016 21:32 #109852 від

Першого грудня відбулось засідання позачергової XV сесії Шепетівської міської ради, яка була скликана міським головою відповідно до статті 74 регламенту Шепетівської міської ради.

Відповідно до висновків юридичного відділу виконавчого комітету Шепетівської міської ради міський голова у п'ятиденний термін не підписав рішення міської ради «Про внесення змін до Регламенту Шепетівської міської ради» від 21 листопада 2016 року № 40 оскільки дане рішення міської ради не відповідало нормам чинного законодавства.

Проект рішення було підготовлено на основі поданого депутатом Володимиром Костюком 17.11.2016 р. проекту рішення та обговореного на засіданні депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності та правопорядку. Поданий проект депутата не набрав достатньої кількості голосів для включення його до порядку денного на засіданні сесії 17 листопада 2016 року.

Пропозиція депутата Володимира Костюка щодо внесення змін до регламенту була обговорена 18 листопада 2016 р. на засіданні регламентної комісії. Під час сесії 21 листопада було проведено засідання депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності та правопорядку на якому було прийнято рішення про винесення відповідного проекту рішення «Про внесення змін до регламенту Шепетівської міської ради» (з врахуванням проведеного обговорення) на розгляд сесії.

Під час обговорення до п.1.1 проекту рішення були внесені зміни та викладено вказаний пункт в наступній редакції: «Ч.9 ст.84 викласти у наступній редакції: «Питання про висловлення недовіри, звільнення із займаних посад заступників міського голови, керуючого справами, членів виконавчого комітету, керівників утворених радою органів, підлягає розгляду з моменту подання проекту такого рішення та включення його в порядок денний згідно регламенту. Під час розгляду такого питання заступникам міського голови, керуючому справами, членам виконавчого комітету, керівникам утворених радою органів може бути надано слово для виступу.»

Відповідно з прийняттям цього пункту депутати в будь-який момент могли б з звільняти не тільки членів виконкому, чи заступників, але і начальників відділів і управлінь.

Прийняте рішення зі вказаними змінами не відповідало ч.2 ст.19 Конституції України, відповідно до якої органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Прийняте рішення встановлювало інший, ніж передбачено Конституцією та законами України, порядок звільнення посадових осіб органів місцевого самоврядування – керівників створених радою органів.

Це рішення порушувало п.10 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» згідно якого лише міський голова призначає на посади та звільняє з посад керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, крім керівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

Порушено було також ч.5 ст.10 «Про службу в органах місцевого самоврядування» на посади керівника секретаріату (керуючого справами) районної, обласної ради, керуючого справами виконавчого апарату обласних і районних рад, керівників відділів, управлінь та інших працівників органів місцевого самоврядування шляхом призначення відповідно сільським, селищним, міським головою, головою районної, районної у місті, обласної ради на конкурсній основі чи за іншою процедурою, передбаченою законодавством України.

Тому міський голова відповідно до висновку юридичного відділу не підписав рішення міської ради, яке не відповідало законодавству України, і скликав позачергову сесію Шепетівської міської ради, як того вимагає регламент для того щоб надати можливість депутатам подолати «вето».

Першого грудня на позачергову сесію із 34 запрошених депутатів прибули лише 17 та міський голова. З поважних причин були відсутні депутати: Верхогляд М., Кушик С., Михальчук К., Одуд Б., Савчук В., Собчук Н., Стасюк Н., Федоров В. та Яковлєва Н.. Перед винесенням цього проекту на повторне голосування (для подолання «вето» міського голови) депутати прослухали висновки юридичного відділу, які зачитав Михайло Полодюк. Потім провели голосування в ході якого проект рішення не набрав необхідної кількості голосів. Із 18 присутніх за дані зміни проголосував цього разу лише один депутат.

Міський голова погодив з головою регламентної комісії Валентиною Прохорчук, що на 15.12.2016 р буде винесено вже правильно сформульовані зміни до регламенту.

З повним текстом змін, які пропонував депутат Володимир Костюк, від політичної партії «За конкретні справи» та висновками юридичного відділу можна ознайомитись завантаживши документ shepetivka-rada.gov.ua/images/stories/Docum_2016/Rizne/555.pdf

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • bomba
  • bomba аватар
  • Старший учасник
  • Старший учасник
Більше
05 груд. 2016 12:55 #109859 від bomba
Я думав щось серйозне, а вони крісла ділять!

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dentist
  • Dentist аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
05 груд. 2016 16:09 #109861 від Dentist

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Алої3
  • Алої3 аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
05 груд. 2016 16:42 #109862 від Алої3
Не "згідно регламенту", а "згідно з регламентом" або "відповідно до регламенту". Той депутат Коздюк не лише юридично безграмотний, але й з граматичними помилками пише. А пихи стільки, що скоро лопне самозакоханий Нарціс...

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • bomba
  • bomba аватар
  • Старший учасник
  • Старший учасник
Більше
06 груд. 2016 08:18 #109870 від bomba
В плані ділять сферу впливу, хто буде призначати керівників: депутати, чи міський голова.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dentist
  • Dentist аватар
  • Адміністратор
  • Адміністратор
Більше
06 груд. 2016 10:27 #109871 від Dentist
Там ще є нюанси, які б призвели МР в балаган Костюка. Він і так на кожній сесії клоунаду робить, популізму йому не відбирати.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.062 секунд
0
репостів
0
репостів