Актуально про діяльність ОСББ у місті

  •  аватар Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
29 лип. 2016 13:25 #107845 від

Створення ОСББ в Україні на сьогодні залишається одним з шляхів реформування житлово-комунальної сфери України. Такий тип управління спільною власністю дозволяє мешканцям не лише прозоро та ефективно витрачати власні кошти, а й збільшувати енергоефективність будинків, інвестуючи у власне майбутнє. Утворення сприятливих умов для функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків в реаліях сучасної України є надважливим кроком для усієї держави, органів місцевого самоврядування.

Про те, який стан справ з створенням ОСББ у місті, розповів начальник управління житлово-комунального господарства та з питань регулювання земельних відносин — Павло Цвіркун.

На кінець липня 2016 року у місті зареєстровано 39 об'є́днаннь співвла́сників багатокварти́рного буди́нк із них 8 звернулися до міської ради передати будинки в управління ОСББ, а саме: будинку №39 по вулиці Данила Галицького – ОСББ «Добродар 39»; будинку №81 по вулиці Степана Бандери – ОСББ «Військовий 81»; будинку №28 по вулиці Старокостянтинівське шосе - ОСББ «Шепетівський світлячок»; будинку №7 по вул.Островського - ОСББ «Островського 7»; будинку №3-а по вулиці Миколи Дзявульського, будинку №53-б по вулиці Героїв Небесної Сотні, будинку №53-в по вулиці Героїв Небесної Сотні - ОСББ «Шепетівчани»; будинку №14 по провулку Генерала Шухевича - ОСББ «Сонячний 14».

Проте, насправді, співвласниками даних багатоквартирних будинків не заявлено бажання прийняти дані багатоквартирні будинки з балансу міської ради. По перше, мешканці не надали жодних протоколів з питань визначення співвласниками багатоквартирного будинку управителя та його відкликання, затвердження чи зміни умов договору з управителем, обрання уповноваженої особи (осіб) співвласників під час укладання, тощо.

Виконавчий комітет, йдучи назустріч прагненням співвласників багатоквартирних будинків щодо можливості використання власного майна та реалізації їх прав на управління, утримання і використання спільного майна будинку та прибудинкової території, підготував проект рішення сесії міської ради «Про укладення договорів з об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків на виконання послуг з управління будинком, спорудою або групою будинків та послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій», яким передбачено укладання договору між міською радою та ОСББ терміном на 1 рік на управління та утримання будинків.

P.S. Cтаном на 28 липня 2016 року:
1.ОСББ звернулись до міської ради передати їм в управління багатоквартирні будинки, не надавши при цьому рішення співвласників багатоквартирних будинків про визначення їх управителями цих будинків та інші необхідні при цьому документи.
2. Співвласники багатоквартирних будинків, створивши ОСББ, не ініціювали списання цих будинків з балансу міської ради.
3.Міська рада, йдучи назустріч новоствореним ОСББ, готова розглянути питання про передачу терміном на 1 рік будинків в управління та утримання ОСББ, у яких вони створені, при умові виконання п.1.
4.Міська рада, йдучи назустріч співвласникам багатоквартирних будинків, готова розглянути питання про списання з балансу міської ради багатоквартирних будинків, при умові виконання п.2, з наданням співвласниками необхідних при цьому документів.
Примірник технічної документації на будівлі при виконанні п.3 та п.4 буде надано.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.133 секунд
0
репостів
0
репостів