Кав'ярня "Ватра". Відгук
- Dj Os
- Автор теми
- Адміністратор
- Редактор
На цей раз відвідав самий перший заклад, який почав радувати кавоманів міста більше 10 років тому. Це знаменита "Ватра"
З моменту відкриття, кав'ярня вже не раз змінювалась. Змінювався інтер'єр, персонал, екстер'єр, побудували пристройку, почали продавати пиво та квас...Були навіть часи коли попри те, що в наявності була кавова машина, капучіно робили з пакетиків 3в1 Але я хочу написати відгук стосовно саме нещодавнього візиту.
Інтер'єр закладу не має якось чіткої концепції, там намішано на купу різних елементів. Тим не менш особисто мені там знаходитись комфорто, маю на увазі основне приміщення, а не пристройку. Хоч і старі, але зручні дивани розслабляють, акваріум також додає заспокійливого ефекту. Кольорова гама стін не дратує і разом з приглушеним світлом створюють інтимну обстановку, саме тому заклад полюбляють закохані парочки.
Все це зіпсували, коли почали продавати пиво, але добудова пристройки дещо виправила ситуацію, любителі пива частіше сидять там. Таким чином різну аудиторію розмежували і правильно зробили.
Ціни на напої та випічку на рівні інших подібних закладів, не сильно б'ють по кишені. Капучіно коштує 13 грн, тістечка також біля 10 грн, зелений чай для прикладу 11 грн.
Але ось ми підходим до мінусів і самим болючішим знову стає якість приготування кави. Як і в Челентано я замовив капучіно і воно мене відверто розчарувало. Якість самого еспрессо була доволі посередня, молоко було взбите просто жахливо - пінка вивітрилась лише після кількох рухів ложечкою, а головне чого я не розумію - навіщо поливати капучіно шоколадним соусом, хіба я це просив? Який сенс взагалі вбивати аромат та смак кави якимись добавками? Якщо це якийсь авторський рецепт, то хоча б залиште право за відвідувачами вирішувати чи хочуть вони його скуштувати.
Словом виходить, якщо судити заклад як звичайне кафе, то його можна рекомендувати для тих хто хоче спокійного спілкування без гучної музики і гулу натовпу. Але якщо розглядати Ватру саме як кав'ярня, то власникам ще є над чим працювати.
А які у враження від Ватри? Що подобається чи не подобається вам у цьому закладі?
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- Sposterigach
- Платиновий учасник
- Дописи: 607
- Подяка отримана: 287
нам треба пам"ятати: які доходи в людей - такий і сервіс, в т.ч. кавовий.
- Dj Os
- Автор теми
- Адміністратор
- Редактор
Вся біда в тому, що виникає враження, що в кав'ярнях не знають як і з чого варити каву. От яким чином в ларьку біля базару кава дешевша в півтори рази, але набагато смачніша?
- Symbioz
- Платиновий учасник
Sposterigach пише: ...в мене таке враження, що деякі громадяни-кавомани міста поставали такими собі гуру-космополітами, що своїми естетськими уявленнями пішли у відрив від реального повсякденного життя в місті і районі.
нам треба пам"ятати: які доходи в людей - такий і сервіс, в т.ч. кавовий.
а якими мають стати/бути люди відповідно до реального повсякденного життя міста та району?
чому раптом стає "поганим" висвітлювати смаки кави в наших кав'ярнях?
я - не кавоман, проте полюбляю випити філіжаночку смачної кави 1-2 рази на місяць і мені цікаво знати де кава смачніша
Спор на форуме - это всё равно, что олимпиада среди умственно отсталых. Даже если ты победил - ты всё равно......умственно отсталый.
- olhavs
- Елітний учасник
- Дописи: 276
- Подяка отримана: 81
P.S. Колись там готували смачнющий молочний коктейль
- kredit
- Платиновий учасник
- Дописи: 382
- Подяка отримана: 87
olhavs пише: Перестала ходити в цей заклад кілька років тому після того, як мені три рази поспіль продали несвіжі тістечка. Сподіваюсь за цей час ситуація змінилась на краще.
P.S. Колись там готували смачнющий молочний коктейль
Нажаль не змінилася ((, був там в середині жовтня - розчарувався ..... мало того що офіціантка була м"яко кажучи не привітна, так ще дуже чітко проявлялася нотка зневаги та зверхності (ехідності).... мені то якось було всерівно, а от моїй дівчині та гостям це не дуже, короче настрій який був до Ватри зник, більше того після тістечок - трохи нудило..., а так інтер"єр як був 10 років тому, такий і залишився, хіба що пристройка і диванчик кований для курців - коли входиш то не можна пройти через них
- Відвідувач
- Sposterigach
- Платиновий учасник
Дж Ос, види кав в Шепетівці таки продають. Наприклад - у "Вопаку" при вході справа дівчинина сидить із різними банками і готова змолоти при тобі і дати продегустувати. Але зато в "Дружбі" - апофєоз ідіотизму: каву мелять, продають на развєс, а от апарата, щоб ту каву клієнту на місці приготувати, там досі не завели. Мабуть економить підприємець, як і його "друзі по розуму" скрізь по Шепетівці)))
- Dj Os
- Автор теми
- Адміністратор
- Редактор
- Sposterigach
- Платиновий учасник
Тобто виходить, що наші ларки і "лавки" поважають кавоманів краще, ніж хвальоні кав"ярні?