РОЗУМНІ ЛЮДИ НЕ ЗАВЖДИ БУВАЮТЬ ЩАСЛИВІ

  • pruduk
  • pruduk аватар Автор теми
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
23 квіт. 2021 16:28 #120995 від pruduk
На перший погляд, це питання актуальне лише для жменьки обраних, але висновки, які воно дозволяє зробити, важливі для багатьох. 
Доведено, що високий інтелект зовсім не означає вміння приймати мудрі рішення. Навіть навпаки, іноді він може заважати.

Звідси можна зробити висновок : інтелект та досягнення не пов'язані напряму. В особистому житті ці розумники не завжди є щасливішими за інших. Рівень розлучень, алкоголізму та самогубств в цілому дорівнює середньому показнику.
У кращому випадку високий інтелект ніяк не впливає на задоволення життям, у гіршому – він може робити нещасливим.

Це не обов’язково означає, що кожна людина з високим інтелектуальним розумом – стражденний геній, як вважає масова культура. Але питання залишається відкритим, чому гострий розум не приносить переваг у довгостроковій перспективі.
Можливо, усвідомлення своїх талантів стає своєрідним тягарем. Коли більшість інтелектуалів не задоволені своїми успіхами, їм здається, що вони не виправдали надій, які покладали на них у дитинстві.

Це відчуття тягаря, особливо в поєднанні з очікуваннями інших людей, – добре відоме багатьом обдарованим дітям. 

Інша поширена думка про талановитих людей - вони виразніше бачать проблеми людства. Якщо більшість із нас живе у блаженній сліпоті, генії не сплять ночами, гостро відчуваючи недосконалість світу.

Постійна тривога справді може супроводжувати високий інтелект, але не так, як це розуміють диванні філософи. 
Людина з добре розвинутими мовними навичками може проговорювати свої тривоги та більше міркувати над ними. І це не обов’язково недолік. Вони більше розмірковують над проблемами, ніж інші люди, що допомагає їм вчитися на своїх помилках.

Отже, якщо раціональні рішення та краще життя не залежать від інтелекту, - від чого тоді вони залежать? 
Для цього нам всім треба згадати про те, що таке мудрість. 
Якщо проаналізувати розмовне значення слова "мудрість", то воно якраз і позначає вміння робити об’єктивну та неупереджену оцінку.

Мудрий погляд на життя забезпечує його більшу тривалість. 

Люди з гострим розумом впевнено та переконливо відстоюють свою позицію, але сама позиція може бути досить упередженою.

Як навчитися мудрості?

На щастя, мудрість не зроблена з каменю.

Я впевнений, що мудрості можна вчитися. Нам завжди легше відкинути упередження, коли ми говоримо про інших людей, а не про себе.

Тому краще говорити про себе в третій особі ("він" чи "вона", замість "я"), коли ви розмірковуєте над своїми проблемами. Таким чином, ви створюєте необхідну емоційну дистанцію, що сприяє зменшенню стереотипів та прийманню більш мудрих рішень. 
Треба визнавати свої власні слабкості. Якщо ви спочиваєте на лаврах свого інтелекту все життя, то не зможете визнати, що він затьмарює ваші судження. 
Отже, із Сократом важко сперечатися – мудра людина дійсно та, хто вміє визнати: я знаю, що нічого не знаю. Абсолютні знання - Божі!!!

За допомогою цієї фрази можна навчитися і прийняти спосіб життя. Краще припустити, що нічого не знаєш, ніж говорити, не знаючи про це. Ті, хто думають, що вони знають багато, зазвичай мають мало бажання чи бажання дізнатися більше. Навпаки, хто знає, що вони не знають, часто хочуть змінити цю ситуацію, показуючи бажання вчитися.
Ці користувачі подякували: admin

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Fidel
  • Fidel аватар
  • Користувач заблокований
  • Користувач заблокований
Більше
25 бер. 2022 12:39 #121446 від Fidel
бути розумним мало

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.094 секунд
0
репостів
0
репостів