Водії та пішоходи. вічні вороги

Більше
18 жовт. 2015 00:06 #102535 від Бути тут
сьогодні чуть серце не стало, із за того що не побачив пішохода на дорозі
в буса таке світло було що хоть ранку жди поки щось побачиш
но блін жіночка молодчинка зрозуміла що авто тяжче і побігла швидше
любі ПІШОХОДИ ПРОШУ БУТИ УВАЖНІШМИ НА ДОРОЗІ ВЕЧОРОМ!!!!!
наближається зима і цей період до снігів дуже важкий для водії в плані видимості
ніхто нікого не хоче садити на капот, чи навпаки розпластатись на ньому
ВАМ ЛЕГШЕ ЗУПИНИТИСЬ ЧИМ АВТОМОБІЛЮ!
Ці користувачі подякували: Dred

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
21 жовт. 2015 16:19 #102603 від Кудряшка Сью
Так, зупинитись легше пішоходу. Але і ви дуже не наглійте!!!! Наприклад, сьогодні стояла з дитиною 5 хвилин на пішохідному переході (біля юстиції). Поки знайшовся один НОРМАЛЬНИЙ водій, який нас пропустив!!!!!!!

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
21 жовт. 2015 20:33 #102607 від praporschik
Шановна Кудряшка Сью!Повірте мені на слово,що переважна більшість сьогоднішніх водіїв стали набагато чемніші та нормальніші.Маю водійський стаж 10 років кожного дня за кермом.І коли людина стає на проїжджу частину дороги(не раптово перед самим авто) завжди зупиняюсь,як більшість водіїв.Та коли людина ще стоїть на тротуарі(також частині дороги) і водії бачать пішохода на тротуарі а ззаду їде декілька авто,то водії вважають що пішохід пропускає автівки,щоб потім безпечно перетнути проїжджу частину.За це вам похвала і шана від водіїв.І пам"ятайте:гальмівний шлях автомобіля на швидкості 40 км\год складає 14,7 метра,а на швидкості 60 км\год (максимальна дозволена швидкість в населеному пункті) ця відстань збільшується вдвічі.Щасти Вам на дорозі!
Ці користувачі подякували: Immortal, Symbioz, НЕкремлебот

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
22 жовт. 2015 09:18 #102615 від praporschik
Обовязки та права пішоходів згідно ПДР.

roadrules.com.ua/pdr-ukraini/pdr/4-obova...azki-pishohodiv.html

Обов'язки і права пішоходів
4.1. Пішоходи повинні рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку.Якщо немає тротуарів, пішохідних доріжок або пересуватися по них неможливо, пішоходи можуть рухатися велосипедними доріжками, тримаючись правого боку і не утруднюючи рух на велосипедах, або в один ряд узбіччям, тримаючись якомога правіше, а у разі його відсутності або неможливості рухатися по ньому — по краю проїзної частини назустріч руху транспортних засобів. При цьому треба бути обережним і не заважати іншим учасникам дорожнього руху.
4.2. Пішоходи, які переносять громіздкі предмети, або особи, які пересуваються в інвалідних колясках без двигуна, ведуть мотоцикл, велосипед чи мопед, везуть санки, візок тощо, якщо їх рух тротуарами, пішохідними чи велосипедними доріжками або узбіччями створює перешкоди для інших учасників руху, можуть рухатися по краю проїзної частини в один ряд.
4.3. За межами населених пунктів пішоходи, які рухаються узбіччям чи краєм проїзної частини, повинні йти назустріч руху транспортних засобів.Особи, які рухаються узбіччям чи краєм проїзної частини в інвалідних колясках без двигуна, ведуть мотоцикл, мопед або велосипед, повинні пересуватися в напрямку руху транспортних засобів.
4.4. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.
4.5. Рух організованих груп людей по дорозі дозволяється тільки в напрямку руху транспортних засобів колоною не більш як по чотири особи в ряду за умови, що колона не займає більше половини ширини проїзної частини одного напрямку руху. Попереду і позаду колони на відстані 10 - 15 м з лівого боку повинні бути супровідники з червоними прапорцями, а у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості — із засвіченими ліхтарями: спереду — білого кольору, позаду — червоного.
4.6. Організовані групи дітей дозволяється водити тільки по тротуарах і пішохідних доріжках, а коли їх немає — по узбіччю дороги у напрямку руху транспортних засобів колоною, але тільки у світлу пору доби і лише в супроводі дорослих.
4.7. Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності — на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.
4.8. Якщо в зоні видимості немає переходу або перехрестя, а дорога має не більше трьох смуг руху для обох його напрямків, дозволяється переходити її під прямим кутом до краю проїзної частини в місцях, де дорогу добре видно в обидва боки, і лише після того, як пішохід упевниться у відсутності небезпеки.
4.9. У місцях, де рух регулюється, пішоходи повинні керуватися сигналами регулювальника або світлофора.У таких місцях пішоходи, які не встигли закінчити перехід проїзної частини дороги одного напрямку, повинні перебувати на острівці безпеки або лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, а у разі їх відсутності — на середині проїзної частини і можуть продовжити перехід лише тоді, коли це буде дозволено відповідним сигналом світлофора чи регулювальника та переконаються в безпеці подальшого руху.
4.10. Перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об'єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються.
4.11. Чекати транспортний засіб пішоходи повинні на тротуарах, посадкових майданчиках, а якщо вони відсутні, — на узбіччі, не створюючи перешкод для дорожнього руху.
4.12. На трамвайних зупинках, не обладнаних посадковими майданчиками, пішоходам дозволяється виходити на проїзну частину лише з боку дверей і тільки після зупинки трамвая.Після висадки з трамвая необхідно залишити проїзну частину не затримуючись.
4.13. У разі наближення транспортного засобу з увімкненим проблисковим маячком червоного та (або) синього кольору і (або) спеціальним звуковим сигналом пішоходи повинні утриматися від переходу проїзної частини або негайно залишити її.
4.14. Пішоходам забороняється:
а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
в) допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину;
г) переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;
ґ) затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов'язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;
д) рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.
4.15. У разі причетності пішохода до дорожньо-транспортної пригоди він повинен подати можливу допомогу потерпілим, записати прізвища та адреси очевидців, повідомити орган чи підрозділ міліції про пригоду, необхідні дані про себе і перебувати на місці до прибуття працівників міліції.
4.16. Пішохід має право:
а) на перевагу під час переходу проїзної частини позначеними нерегульованими пішохідними переходами, а також регульованими переходами за наявності на те відповідного сигналу регулювальника чи світлофора;
б) вимагати від органів виконавчої влади, власників автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів створення умов для забезпечення безпеки дорожнього руху.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
24 жовт. 2015 10:08 #102672 від Кудряшка Сью
Ну так тут правила пішоходів легше написати, ніж дотримуватися своїх на дорозі. А що ж нічого не напишете, як водії ганяють по тротуарах під час "суботнього" ринку.Чи чому заставлені автомобілями всі тротуари по прилеглих вулицях до ринку?????? А щодо того, що водії стали чемнішими на дорозі, дуже сумнівнаюсь!!!!!

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
24 жовт. 2015 13:37 #102682 від НЕкремлебот

Кудряшка Сью пише: Ну так тут правила пішоходів легше написати, ніж дотримуватися своїх на дорозі. А що ж нічого не напишете, як водії ганяють по тротуарах під час "суботнього" ринку.Чи чому заставлені автомобілями всі тротуари по прилеглих вулицях до ринку?????? А щодо того, що водії стали чемнішими на дорозі, дуже сумнівнаюсь!!!!!

Ну, перебільшувати не треба. По-перше, претензії щодо відсутності міста для проїзду та стоянок під час суботнього ринку треба висловлювати не водіям, а трошки в інші інстанції, котрі тут чіпати заборонено)))
По-друге, по тротуарам водії не ганяють, а досить повільно їздять. Так, це ненормально, але їм тупо більше нема де їхати.
Ну і по-третє, покажіть будь-ласка фото заставлених машинами тротуарів, бо особисто я цього не бачив. Біля тротуарів - так, по краям на вулицях де тротуарів нема - так, але саме тротуарів?

ЗІ: Згідно ПДР пішоходи є такими самими учасниками руху як і водії. Тобто подобається Вам це чи ні, але дія цих правин на Вас розповсюджується і Ви повинні їх знати. А пішоходи зазвичай не бажають нічого знати крім світлофору та "я на зебрі і весь світ має почекати".
І давайте я вгадаю: Ви наведені Прапорщиком правила все одно не прочитали, а зразу почали сперчатися в темі?)))))
Ці користувачі подякували: Symbioz

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
24 жовт. 2015 15:18 #102687 від Старик Хотабыч
На пішоходному переході, як від Марії їхати і на виїзд з міста (біля роддому), якщо нагло не війдеш на дорогу, взагалі будеш переходити вулицю цілу годину.
Тротуар від Янтаря до Дуета (7 школа) дуже часто стоять на тротуарі машини, одного разу навіть автобуса втулили якраз на виході на пішохідний перехід.(на тротуарі)
Центральний ринок, нижній вихід, як в народі кажуть, там постійно забито пройти не можна, навіть на переході авто ставлять, не те, що за 10 метрів, той сами ринок, але зі сторони вулиці ГНС, стоянка в 2 ряди-норма.
На вулиці ходять не тільки старі бабушки, яким взагалі все пофіг, але й діти.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

  • Dred
  • Dred аватар
  • Платиновий учасник
  • Платиновий учасник
Більше
24 жовт. 2015 15:41 #102689 від Dred
Відповідь від Dred у темі Водії та пішоходи. вічні вороги

S пише: На пішоходному переході, як від Марії їхати і на виїзд з міста (біля роддому), якщо нагло не війдеш на дорогу, взагалі будеш переходити вулицю цілу годину.
Тротуар від Янтаря до Дуета (7 школа) дуже часто стоять на тротуарі машини, одного разу навіть автобуса втулили якраз на виході на пішохідний перехід.(на тротуарі)
Центральний ринок, нижній вихід, як в народі кажуть, там постійно забито пройти не можна, навіть на переході авто ставлять, не те, що за 10 метрів, той сами ринок, але зі сторони вулиці ГНС, стоянка в 2 ряди-норма.
На вулиці ходять не тільки старі бабушки, яким взагалі все пофіг, але й діти.

Сфотографуйте і надсилайте - badparking.in.ua/
чого дарма повітря сколихати? робіть щось для покращення життя в місті а не бухтіть по поводу і без

Я гуру, я учітєль! Несіть мені усі по три рубля і мудрості я дам вам до**я........

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
24 жовт. 2015 15:44 - 24 жовт. 2015 15:46 #102690 від НЕкремлебот

S пише: На пішоходному переході, як від Марії їхати і на виїзд з міста (біля роддому), якщо нагло не війдеш на дорогу, взагалі будеш переходити вулицю цілу годину.

Ну, взагалі-то, водій не повинен зупинятися, якщо ти не вийшов на перехід, а просто стоїш на тротуарі коло нього. Так що, дійсно, якщо не ступити на дорогу можна і добу простояти... Блін, люди, та почитайте ж ви ті ПДР!

Тротуар від Янтаря до Дуета (7 школа) дуже часто стоять на тротуарі машини, одного разу навіть автобуса втулили якраз на виході на пішохідний перехід.(на тротуарі)

Я ж не кажу що ніхто ніколи не зупиняється на тротуарах. Я прошу показати мені де тротуари заставлені (с) машинами (ну не бачив я такого, не бачив).

Центральний ринок, нижній вихід, як в народі кажуть, там постійно забито пройти не можна, навіть на переході авто ставлять, не те, що за 10 метрів, той сами ринок, але зі сторони вулиці ГНС, стоянка в 2 ряди-норма.

А це тут до чого? На тротуарах машин не ставлять ні там ні там, пройти там не можна через людей та торгові точки, а не автомобілі.

На вулиці ходять не тільки старі бабушки, яким взагалі все пофіг, але й діти.

Можу тільки повторити: Люди, почитайте ПДР! Зокрема п. 4.14 в:

Пішоходам забороняється:.....
допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину;

Останнє редагування: 24 жовт. 2015 15:46 ким НЕкремлебот.
Ці користувачі подякували: Symbioz

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Більше
24 жовт. 2015 15:56 - 24 жовт. 2015 16:01 #102691 від Старик Хотабыч
Ну так вийди, стань і постій просто біля тротуара на переході, сам побачиш.
При чому тут діти дошкільного віку, а ті, що йдуть до школи? Поки не поклали на переходах поліцейських, взагалі був жах якийсь.
Останнє редагування: 24 жовт. 2015 16:01 ким Старик Хотабыч.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.118 секунд
0
репостів
0
репостів