Понеділок, 29 вересня 2014
  17 Replies
  20 Visits
0
Votes
Undo
  Subscribe
:lol: Оскільки в Шепетівці досі панує зашкарублий радянський міф про радянських партизанів як супер-пупер стихію війни 1941-1945 років, пропоную обговорити тему існування в Шепетівці німецької юнкерської школи, в якій готували вірних слуг гітлеризму - російських і кавказських колабораціоністів

1.jpg
Понеділок, 29 вересня 2014, 14:03
·
0
Votes
Undo
Я би обговорив, якби володів якоюсь інформацією. Може поділишся якимись матеріалами?
Понеділок, 29 вересня 2014, 14:48
·
0
Votes
Undo
Та вже ж ділився дослідник Андрій Усач у інтерв"ю.

В мене нема часу на це, але обіцяю викласти тут невідомі речі про окупацію Шепетівки, які нарив нещодавно в архіві
Понеділок, 29 вересня 2014, 15:05
·
0
Votes
Undo
Буду чекати з нетерпінням :-)
Понеділок, 29 вересня 2014, 15:22
·
0
Votes
Undo
Приблизно рік назад читав статтю з подібною назвою в одній місцевій газеті (не пам"ятаю якій). Автор, якшо не помиляюсь, Царик. Там ще писали, шо паради ці козаки проводили в районі 7 школи (нині вулиця Українська). А поки можна почитати
http://levoradikal.ru/archives/11057
http://www.rimv.ru/aeroport/42/kazak.htm
http://newzz.in.ua/histori/1148888690-russkie-i-sovetskie-sobaki-na-sluzhbe-gitlera.html
Понеділок, 29 вересня 2014, 17:08
·
0
Votes
Undo
Перший раз чую, що Царик писав про російських колаборантів... :blink: :woohoo:
Понеділок, 29 вересня 2014, 20:35
·
0
Votes
Undo
Я ж писав, що можу помилятись. Але мені здається, що в нього був цикл статей в газеті "Шепетівка" з дослідженням маловідомих архівних даних про історію нашого краю. Стаття називалась на кшталт "Шепетівщина в роки великої вітчизняної війни".
Вівторок, 30 вересня 2014, 09:59
·
0
Votes
Undo
Анікей, мені більше запам"яталася стаття О. Царика про шепетівських перукарів 1920-х-30-х, написана з використанням матеріалів з ДАХО. А от писати про 1941-1945 рр. він не вміє. Мені особисто було не цікаво читати ті його шедеври.

У продовження теми - про російсько-нацистських колабораціоністів у Шепетівці вже було велике інтерв"ю вторік з реальним дослідником А. Усачем, який не вірші пише, а в архівах працює.

Наприклад, у Шепетівці був такий собі штаб формування "козачих" (переважно нацистсько-російські фріки з Кубані і Дону, типу тих, які зараз в Східній Україні проти українських військ воюють + казахи, туркмени, узбеки та ін.) військ в Україні, яким командував колишній полковник Червоної Армії Вартан Саркісян. На території школи № 3 діяло перше юнкерське "козаче" училище ім. отамана графа Платова. До весни 1943 р. нацистами у Шепетівці було створено до 30 різних "козачих" формувань. Для порівняння, в ті часи цивільного населення Шепетівки було 15-20 тисяч осіб.

Див. детальніше: https://docs.google.com/folderview?id=0B30e2pVc5Xbvam52X0hZcXBGbkk,

газ. "День за днем", 30 січня 2013 р., № 5
Середа, 01 жовтня 2014, 10:24
·
0
Votes
Undo
Я знав, що прізвище Царик на багатьох діє, як мулета на бика ))). А по темі - напевно малася на увазі газ. "День за днем", № 6 від 6 лютого 2013 року.
Четвер, 02 жовтня 2014, 18:47
·
0
Votes
Undo
Правильно, Енікей!

Між тим, продовжимо нашу лекцію про російсько-німецьку співпрацю в Шепетівці у 1941-1945 рр.

Донесення к-ра радянського партизанського з"їднання Шитова для керівника Укр. штабу партизанського руху Строкача (від 4 листопада 1943 року):

"Вскрыта агентурыми путями, группа лиц в количестве троих человек - Артеменко, Олифер, Птица - проникла в один из наших отрядов. Они прошли школу в г. Бугаец (Германия), там было завербованных около 300 человек, и в Устрстоу - около 200 человек...

...Отбор в школы производили только военнопленных с средним, высшим образованием. Строк обучения - 1 месяц...

...Выпущенные лица были направлены: Минск - 30 человек, Харьков - 20 человек, Киев - 15 человек, Житомир - 15 человек и Луцк - 15 человек...

...В Луцке у Артеменко, Олифер, Птица были отобраны подписки начальником Крузе и НАПРАВЛЕНЫ БЫЛИ В ШЕПЕТОВКУ.

СУТЬ ПОДПИСКИ: "Я, ГРАЖДАНИН РУССКОЙ КРОВИ, ОБЪЯЗУЮСЬ ТЕСНО ИДТИ В НОГУ С НЕМЕЦКИМИ ВЛАСТЯМИ, ОБЪЯЗУЮСЬ ВЫДАВАТЬ АНТИФАШИСТСКИХ ЛИЦ НЕМЕЦКИМ ВЛАСТЯМ"..."

(Документ, витяги з якого тут представлені, зберігається в ЦДАГО, опублікований не був. фонд, опис, справу, аркуш не вказую - в ШЕПЕТІВЦІ БАГАТО ПЛАГІАТОРІВ)
Четвер, 02 жовтня 2014, 18:56
·
0
Votes
Undo
Продовжуємо нашу лекцію про нацистів-росіян у Шепетівці:

Шифровка вх. № 12684 "Онегина" для "Доктора" (от 22.12.1943 г.)

"Данные нашей группы: немцы и КАЗАКИ тыловых гарнизонов - Ярунь, Берездов, ШЕПЕТОВКА, Славута - для облегчения борьбы с партизанами, а ТАКЖЕ ДЛЯ ОГРАБЛЕНИЯ НАСЕЛЕНИЯ ПОД МАРКОЙ ПАРТИЗАН и убийства партизанских семей под маркой националистов практикуют поголовное преследование и ПАРТИЗАНСКУЮ ОДЕЖДУ С КРАСНЫМИ ЛЕНТАМИ НА ГОЛОВНОМ УБОРЕ..."

(ЦДАГО, номер фонду, справи, опису, аркуша не подаю, бо в Шепетівці багато плагіаторів)
Документ не опублікований

Нагадую - "КАЗАКИ" - це ті самі російські колабораціоністи ("солянка" вихідців з Дону, Кубані, Кавказу, які потрапили в німецький полон із Червоної Армії, а потім погодилися служити німецьким нацистам), які служили німецьким нацистам у Шепетівці
Четвер, 02 жовтня 2014, 19:02
·
0
Votes
Undo
Далі буде... :P
Четвер, 09 жовтня 2014, 20:19
·
0
Votes
Undo
Цей витяг з радянського документа цікавий статистикою кількості
ворожих сил по населених пунктах Шепетівщини і Славутчини:

Политдонесения комиссара партизанского отряда им. Михайлова И.В. Кузовкова
комиссару объединенных партизанских отрядов т. Скубко (от 5.04.1943 г.)

"...Шепетовка - до одной дивизии немцев, до 10.000 КАЗАКОВ формирующихся для отправки на фронт, охрана лагеря военнопленных (100 немцев, 300 КАЗАКОВ), до 100 полиции, а также жандармерия и администрация гебитскомиссариата..."

Для порівняння, на той момент у Славуті з пріхлєбатєлєй нацистської влади було всього 80 поліцаїв, 300 охоронців тамтешнього табору і 100 нацистів з Німеччини. А в с. Камянка і в с. Цвітоха (зараз у Славутському р-ні) перебувало до 600 нацистів з Німеччини (будували аеродром).

(ЦДАГО, ф. 96, оп. 1, спр. 72, арк. 2)

Отже, наша Шепетівка була центром РОСІЙСЬКО-НАЦИСТСЬКОГО КОЛАБОРАЦІОНІЗМУ. 10.000 "КАЗАКОВ" - це неабищо.
Четвер, 09 жовтня 2014, 22:05
·
0
Votes
Undo
Отже, наша Шепетівка була центром РОСІЙСЬКО-НАЦИСТСЬКОГО КОЛАБОРАЦІОНІЗМУ. 10.000 "КАЗАКОВ" - це неабищо.

Не дарма навіть фото збереглися :) Тільки щось не можу ту фотку найти...десь була на сайті
П'ятниця, 17 жовтня 2014, 12:45
·
0
Votes
Undo
Свіжі знахідки Андрія Усача про те, наскільки багато в Шепетівці було російських нацистів у 1942 році (служили німцям під виглядом "козаків")
Середа, 05 листопада 2014, 16:40
·
0
Votes
Undo
дуже дивно... ніхто майже не коментує... от що значить - совок у голові, дбайливо вкладений туди вчителями-ленінцями

продовжую:

"Немецкая школа в Шепетовке состояла в основном из средних и старших командиров Красной Армии, по разным причинам оказавшихся в плену. ...они пошли в КАЗАКИ... Начальником школы был подполковник Петров, бывший начальник пехотного училища им. Орджоникидзе. 27 июля ночью школа в полном составе с оружием ушла в лес, откуда наши связные привели в отряд. После 3-дневного следствия мы расстреляли Петрова, юнкера Кравченка, Трошина, остальные сомнений не вызывают". (Шифровака вх. № 8000 А. Одухи для Т. Строкача, 12.09.1943 г.)
Середа, 05 листопада 2014, 18:42
·
0
Votes
Undo
дуже дивно... ніхто майже не коментує... от що значить - совок у голові, дбайливо вкладений туди вчителями-ленінцями

Я думаю тут справа в іншому, народу просто насрати на історію:-) Можливо тому так і любить наступати на одні і ті ж граблі.
  • Page :
  • 1
There are no replies made for this post yet.
Submit Your Response
Upload files or images for this discussion by clicking on the upload button below.
Supported: gif,jpg,png,jpeg,zip,rar,pdf
· Insert · Remove
  Upload Files (Maximum 128MB)

Сайт міста Шепетівка ©2005-2026

Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на shepetivka.com.ua

0
репостів