Розмір шрифту: +
1 minute reading time (299 words)

Українські бджоли не гудуть

 
В  Україні стрімко зменшується популяція медоносних комах. У деяких  регіонах за останні роки вимерло їх  до  85  відсотків. "Врятуйте  наших бджіл!" криком  кричать українські бджолярі.  У масовій загібелі бджіл  звинувачуються пестициди, якими в Україні обробляють поля. Вбиваючи  шкідливих комах, водночас вбивають і корисних.
Україна завжди була  раєм для бджіл, а тепер  перетворюється на  пекло! Бджоли пережили навіть Льодовиковий період, але можуть не пережити  панування людини. Без цих комах під загрозою опинеться  вся природа, в тому числі і ми з вами. Коли  ми сьогодні не врятуємо бджіл, то завтра будемо  голодні. 
В одному з пророцтв, що приписуються Ванзі, загибель бджіл у всьому світі була призначена на 2004 рік. Але вони почали зникати у 2006 році. І, як вважають вчені, зараз ця екологічна катастрофа досягла загрозливих розмірів.
 
 
Відомий фізик Альберт Ейнштейн, який відрізнявся геніальною прозорливістю, ще в 1940-х роках пророкував: якщо бджоли вимруть, то через чотири роки після цього загинуть і люди. Може, і жартома сказав, а влучив у ціль. Справа в тому, що зникнення бджіл з нашої планети може посилити продовольчу кризу, що вже почалася.
 
 Адже за рахунок запилення комахами виростають культури, які дають третину всього обсягу продовольчих ресурсів людства.  А список рослин, дерев, які не ростуть і не дають плодів без комах-запилювачів, досить великий. У нього входять: горіхові дерева, яблуні, дині, численні ягоди, цитрусові, цибуля, капуста брокколі, кабачки, квасоля, перець, баклажани, огірки, помідори, боби, кава, какао. Все найсмачніше! Більше того, корисне: з цими продуктами ми отримуємо 35 відсотків калорій, а також більшість мінералів, вітамінів і антиоксидантів.
 
 З пестицидами, я думаю, можна впоратися. Наприклад, у Німеччині, Франції, Британії та Італії вже заборонили деякі їх види. Але зовсім без хімії не обійтися: щороку населення Землі збільшується майже на сто мільйонів чоловік. Може варто заборонити їх застосування хоча б в денний час доби, коли бджоли збирають пилок.
Лікую гіморой картопляною свічкою
А сала з чорним хлібом і часничком не передбачили?
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Неділя, 19 травня 2024

0
репостів
0
репостів