3 minutes reading time (600 words)

Що ми п'ємо

 

Яке б не було літо, прохолодне чи спекотливе, а пити все одно хочеться більше. Що ми п'ємо? Вибераємо на ходу  різнокольорові пляшки в кіосках, бігаємо до кавових автоматів на роботі або вживаємо виключно чисту воду в потрібному обсязі ... Спробуємо розібратися.

ВОДА

В народі говорили: «спокій п'є воду, а занепокоєння - мед». Коли ми нервуємо, нас тягне на солодке, а даремно - потрібно пити воду. Чиста вода - це найкраще пиття для всіх сезонів, віків і настроїв. Півлітра води покращує обмін речовин на 30%. Тому вода сприяє скиданню зайвої ваги. Спробуйте починати день зі склянки води натщесерце. Сніданок - через півгодини. І далі весь день привчайте себе до води, випиваючи по склянці кожні 2-3 години (приблизно). Ви відчуєте себе набагато краще: голова світла, тіло легке, а головне, через деякий час з подивом зрозумієте, що панічний голод кудись відступив. Особливо ввечері. І вам вже зовсім не хочеться бігати до холодильника кожну хвилину.

Якщо пити прохолодну воду, організм буде витрачати багато енергії, щоб її нагріти. Це теж призводить до спалювання зайвих калорій. Вода оздоровлює шкіру, вже через тиждень-два стан шкіри поліпшиться, зникне сухість на обличчі, руках та підошвах. Збільшенням (а не зменшенням) кількості рідини лікують набряки: нирки, отримуючи вдосталь води, перестають утримувати її в організмі. Поліпшується настрій - вода є потужним тонізуючим засобом, адже не дарма її пропонують людині, котра переживає стрес.

Вчені таємниче, як би соромлячись, припускають, що вода лікує всі хвороби, аж до ракових пухлин. Це поки неможливо довести. Але довіряти можна. Фахівці радять: якщо людина скаржиться на нездоров'я, зверніть увагу на те, що вона  п'є. Чи не зловживає кавою, газованими напоями, і, нарешті, чи п'є вона  достатню  кількість води взагалі. Адже вода - найкращий абсорбент, вона жене з організму токсини. Основною причиною, чому втамовувати спрагу потрібно водою, і нічим іншим: природа не передбачила, що людина буде пити що-небудь, окрім води. Все інше за своєю структурою нам не дуже підходить. Особливо напої з хімічними добавками. Будь-який такий напій - стрес для організму. Однак надлишок води теж шкідливий: організм слабшає як після потужного алкогольного сп'яніння, обмін речовин сповільнюється. Такий ефект - звичайно, нетривалий, можна випробувати, об'ївшись, наприклад, кавунів. Також надлишок води вимиє з організму не лише токсини, але і водорозчинні вітаміни. Здоровій людині цілком достатньо 2-3 літра води на день (не враховуючи супи, овочі і фрукти, що містять «приховану» воду).

Коли краще пити? Запивати відразу можна тільки суху або жирну їжу. Все інше запиваємо не раніше, ніж через півгодини після їжі, щоб не розріджувати шлунковий сік, не заважати засвоєнню.

Яку воду пити? Джерельну, фільтровану або бутильовану, якщо ви впевнені у фірмі-виробнику. Найкращою для пиття вважається джерельна і артезіанська вода. Річкову воду теж вживають для пиття після її очистки. Вода з домішками органічних речовин, в яких можуть розвиватися мікроби,  непридатна не тільки для пиття, а й для цілого ряду інших цілей. Оскільки природна вода не буває цілком чистою, то у більшості випадків для безпосереднього вжитку вона непридатна. Тому її попередньо піддають очищенню як від механічних домішок, так і деяких розчинених солей, а інколи і від усіх сторонніх речовин. Характер очищення води залежить від того, для якої мети її використовують. Воду з пляшок кип'ятити не потрібно: при кип'ятінні змінюється структура води, вона стає "мертвою", оскільки відбувається випаровування кисню та змінюється її структура. Та й незрозуміло, навіщо  витрачати гроші на бутильовану воду, щоб потім її злісно вбити. Після кип'ятіння водопровідної води ми маємо також поганий результат,так як в ній присутні дрібні механічні частинки випавших солей, солі важких металів, хлор. Деякі люди хваляться, що після вживання некип'яченої води з-під крану у них немає ніяких проблем. Поки що ні. Важкі метали накопичуються в організмі не один рік, і вони ще проявлять себе у всій красі. 

Чому варто споживати часник
Віщі прикмети
 
Коментувати...
Увійти за допомогою ( Зареєструватися? )
або опублікувати як гість
Завантаження коментаря... Коментар буде оновлено через 00:00.
  • Цей коментар не опублікований.
    · 17:21 09/08/2013
    П'ю з криниці на горбку. :-*
  • Цей коментар не опублікований.
    · 10:10 09/08/2013
    Існує велика різноманітність природних вод, які вважаються мінеральними, через що складно визначити, яка вода може насправді називатись «мінеральною».
    В Україні визнають воду мінеральною, або до мінеральних вод відносять всі води, мінералізація (сума основних компонентів) яких перевищує 1 г/л, за умови доведення/встановлення їх лікувальної дії/лікувальних властивостей. Застосувавши загальноприйняту схему розподілу питних і мінеральних вод, переходять безпосередньо до основної ознаки мінеральних вод — наявності ефектів, відмінних від дії питної води. Такі ефекти залежать від специфіки її складу. Інакше це є не мінеральною (тобто лікувальною), а просто «мінералізованою» водою.
    Відповідно до Державного стандарту на мінеральну питну воду за рівнем мінералізації мінеральні води поділяються на 3 групи:

    природні столові (питні підземні) води з мінералізаціею менше 1,0 г/дм3, що застосовуються як столовий освіжаючий напій.
    Лікувально-столові (питні підземні) води з мінералізаціею від 1,0 до 8,0 г/дм3 усіх хімічних груп і від 1,0 до 15,0 г/дм3 груп гідрокабонатно-натрієві, гідрокарбонатно-хлоридні, хлоридно-гідрокарбонатні натрієві чи, при меншій мінералізації, які вмішують біологічно активні мікроелементи і сполуки в кількості не нижчій від бальнеологічних норм, прийнятих для питних мінеральних вод, що застосовуються для лікування відповідно до призначення лікаря і несистематично як столові напої (у розлитому чи нерозлитому в пляшки виді);
    Лікувально-столові (змішаного складу) мінеральні води, одержані шляхом змішування у визначеному співвідношенні природних вод різної мінералізації, що застосовуються як лікувальні, відповідно до призначення лікаря, і несистематично як столові напої (у розлитому чи нерозлитому в пляшки виді).
    Столові мінеральні води за своїм призначенням близькі до звичайної питної води, і відрізняються лише особливостями хімічного складу, певними лікувальними властивостями, що позитивно впливають на організм людини, - тому вони можуть використовуватися без застережень як столовий напій. Завдяки підвищеному вмісту хімічних елементів мінеральна вода має кориснішу дію порівняно зі звичайною водою.
    Поряд зі столовими мінеральними водами вживаються поняття «лікувально-столові води» і «лікувальні мінеральні води»:
    — до «лікувально-столових вод» відносяться води з мінералізацією від 2 до 8 г/дм3, і ними, переважно, є такі мінеральні води, які добуваються із природних мінеральних джерел, що містять підвищений вміст активних мікроелементів. Такі води можуть використовуватися як столова питна вода для щоденного вживання, так і для лікувально-профілактичних цілей.
    — до «лікувальних мінеральних вод» відносяться води, які мають високий ступінь мінералізації понад 8 г/дм3 або з підвищеним вмістом певних активних мікроелементів — натрієм, миш'яком чи бором. Вони використовуються виключно з лікувальною метою, і необхідно вживати такі води виключно за призначенням лікаря.
  • Цей коментар не опублікований.
    · 09:28 09/08/2013
    з крану давно не вживаю.вже більше 10 років.п"ємо Острожську мінеральну.
    навіть папужці даю дитячу бутильовану Малятко або Аквуля.
0
репостів
0
репостів