Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (401 words)

Не хочете хворіти - перестаньте себе жаліти

 Почуття жалості до себе може не тільки увігнати в депресію, але стати причиною зниження імунітету і навіть частих простудних інфекцій. Жалість до себе ... викликає залежність.

Кожному з нас, ясна річ, є за що себе пожаліти. Безумовно, треба себе поважати, цінувати як особистість і по можливості берегти від сильних потрясінь.

Але жалість до себе - почуття бездіяльне і депресивне. Воно затягує, як болотна трясовина. Варто тільки почати, як опускаються руки, навертаються сльози, і ось вже немає в світі людини найнещаснішої вас.

З точки зору психології жалість згладжує гостроту стресу, але не бореться з ним, а заганяє глибоко всередину. Напруга накопичується, і в результаті виникає «поганий стрес» ( дистрес ), знімати який доведеться вже за допомогою фахівця.

Це тупиковий шлях, який геть-чисто може вибити з життєвої колії. Зустрічати проблеми з жалем до себе коханого - це означає заздалегідь дозволити їм здобути над собою верх.

Захисні сили нашого організму дуже чуйно реагують на стреси. Відомо , що при депресії,наприклад, загальний імунітет може знизитися аж до 70 %. При запущених неврозах у людини починається справжнісінький авітаміноз - різко падає вміст вітамінів С, всієї групи В, фолієвої кислоти. І, при цьому, всі корисні речовини гірше засвоюються. Звідси і блідий вигляд .

Постійні застуди нерідко сигналять про те, що ваші нервові сили на межі. Ця ж напасть підстерігає тих, хто прагне занадто багато встигнути, не даючи мозку перепочинку.

Іноді організм як би сам проситься на постільний режим , щоб ... попросту перепочити. Простіше кажучи, укладаючи вас у ліжко з ГРЗ, організм, таким чином, ніби захищається від нервового зриву, який ось-ось вибухне від перенапруги. Паніка - найкраща подружка інфекцій.

Страждають судини і імунна система.

Жалість до себе формує у людини астенічний тип реакцій на будь-які зовнішні впливи. При астенії  збільшується викид гормону ацетилхоліну. Його ще називають «гормоном слабкості» .

Велика кількість цього гормону погано впливає на судинний центр. У результаті тонус судин слабшає, як при гіпотонії, і падає тиск.

Починає збуджуватись вегетативна нервова система і виникають класичні «панічні атаки»:

млявість в руках і ногах, холодний піт, серце б'ється, як пташка в клітці, працездатність на нулі,

починають мучити безпричинні страхи і взагалі жити не хочеться.

Так що жалем до себе ми можемо пристойно розхитати психіку і нашкодити загальному здоров'ю. Схильність до астенічних реакцій нерідко стає потужним поштовхом до розвитку самих різних хвороб. А особливо шкідливо жаліти себе під час хвороби, навіть якщо ви підхопили грип, у вас температура і все болить. Процес одужання, я вас запевняю, тільки затягнеться.

Влюблённые...
Биография Кернеса - мера Харькова
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Понеділок, 06 травня 2024

0
репостів
0
репостів