Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (360 words)

Наше здоров'я - у наших власних руках

 
Безпека є однією з базових людських потреб. Коли людині загрожує небезпека, це виводить її з рівноваги, бентежить, нервує, жахає, позбавляє сну й апетиту. Усі думки і бажання спрямовані на уникнення подолання небезпеки.
 
Зовсім іншим є ставлення людей до свого здоров’я. Здоров’я – це як ресурс, своєрідний золотий запас. Дехто витрачає його, не задумуючись. Наприклад, недосипає, неправильно харчується, а то й свідомо шкодить здоров’ю.  І лише коли воно погіршується, може схаменутися і почати прислухатися до порад лікарів. А що, як уже надто пізно і здоров’я не повернути?
 
Ви напевно знаєте, що в сучасному світі поширюється рух за здоровий спосіб життя. Зокрема, у європейських містах на курців навіть на вулиці дедалі більше людей дивляться як на дикунів. У деяких країнах, в тому числі і в Україні, передбачена адміністративна відповідальність (штраф) за порушення заборони паління в громадських місцях. В школах заборонено продавати їжу та напої, що призводять до ожиріння.
 
Загальним життєвим правилом стає регулярне обстеження у лікаря, відвідання фітнес-центрів, відмова від усього, що може шкодити здоров’ю. Це стає престижним і навіть модним. Відомі політики, актори, музиканти власним прикладом демонструють, що здоров’я - це запорука успіху та натхнення. Ось чому важливо навчитися дбати про власне здоров’я.
 
Ми живемо в складному й мінливому світі, де чи не щодня виникають якісь проблеми. Щоб успішно долати їх удома, в школі, на роботі чи під час спілкування з друзями, необхідно набути особливих навичок. Їх ще називають життєвими навичками, сприятливими для здоров’я. Це уміння, які допомагають людям краще спілкуватись та розуміти одне одного й уникати зайвого ризику. „Життєвими” їх називають тому, що вони необхідні кожному, незалежно від того, чим він займається.
 
Більшість людей набувають цих навичок методом „проб і помилок”. Але той, кого навчили цього, має набагато більше шансів досягти визначеної мети, успіху в житті, стати шанованою всіма людиною і бути задоволеним собою.
 
Раніше, коли люди потерпали від багатьох хвороб і медицина перебувала на низькому рівні здоровим вважався кожен, хто не був хворим.
 Держава не може примусити людину піклуватися про власне здоров'я, вчасно проходити профілактичні обстеження, дотримуватися здорового способу життя. Завдання влади – лише створити належні для цього умови. Кожен з нас має усвідомити, що наше здоров'я - у наших власних руках.
Гра в справедливість
Дурдом
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Неділя, 19 травня 2024

0
репостів
0
репостів