Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (431 words)

Деякі "шкідливі" продукти харчування насправді не є такими

 

-Червоне м'ясо. За останні 30 років дієтологи чи не всіх країн світу звинувачували м'ясо майже у всіх вікових хворобах: від ожиріння та інфаркту до цирозу печінки. Правда ж у тому, що червоне м'ясо (зокрема, яловичина) - головне джерело гемоглобіну, що засвоюється краще з м'яса, ніж з овочів. У м'ясі також багато вітаміну D, цинку. І воно містить відносно мало жиру та амінокислот.

-Кава. Кофеїн дедалі частіше називають легальним наркотиком, регулярне вживання якого призводить до головних болів, стрибків тиску, неспокою, аритмії, сухості в роті, безсоння. Але головне - вона викликає залежність. Але майже ніхто не говорить, що ця речовина  покращує настрій, швидкість реакції і пам'ять.  Тому використання цього стимулятора один-два рази на добу приносить більше користі, ніж шкоди.

-Шоколад. Популярне джерело шкідливих калорій і жирів. Кажуть, він може викликати мігрені, безсоння, ожиріння і зростання рівня жирів у крові. З іншого боку, жири тут природні. Крім того, шоколад містить антиоксиданти, покращує настрій, тиск, зменшує ризик серцевого нападу та деяких видів ракових пухлин. Правда, важливо пам'ятати, що все це відноситься тільки до гіркого шоколаду, а не до шоколадних подушечок, пончиків і батончиків.

-Сир. Його часто називають банальною сумішшю жиру і калорій. До того ж, багато видів сиру пахнуть вельми специфічно. Але не варто забувати, що справжній домашній сир з цільного молока дуже поживний, багатий на білки, жири і кальцій.

-Вершкове масло. Вважається, що це очищений жир, споживання якого викликає незворотні наслідки для судин, мозку, серця, нирок і печінки. Але не можна забувати, що масло, на відміну від маргарину, багате на вітаміни A, E і K2 і містить багато корисних жирів. Тому в невеликих кількостях його їсти все ж варто.

-Пшоно (просо). У багатьох країнах Європи, включаючи Україну, пшоном годують худобу та птицю. Тому його важко асоціювати як продукт харчування для людей. Але важливо пам'ятати, що пшоно - ідеальна каша. Вона не містить глютену, добре засвоюється, не протипоказана людям з алергією, багата на вітаміни групи В, а також мікроелементи, волокна і  антиоксиданти. Глютен (клейковина) (від лат. gluten — клей) — група запасаючих білків, виявлених в насінні злакових рослин, особливо пшениці, жита, вівса і ячменя.

-Картопля. Прийнято вважати, ніби цей продукт є однією з причин набору ваги. Але важливо пам'ятати, що картопля - продукт з відносно низьким глікемічним індексом. Тобто якщо вона варена або запечена, то для здоров'я вона несе приблизно таку ж небезпеку, як ... морква.

-Жовтки в яйцях. Вважається, що в них міститься така кількість холестерину, що ситний сніданок з відварних яєць здатний вбити швидше, ніж одна сигарета вранці. Правда ж у тому, що, незважаючи на велику кількість жирів, ризик серцевих нападів від споживання яєць таки набагато нижчий, ніж від куріння .

 

Віщі прикмети
Коли газети міста перестануть бути "совками"?
 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Субота, 20 квітня 2024

0
репостів
0
репостів