П'ятниця, 09 грудня 2022 — Сайт міста Шепетівка

У Шепетівці на Хмельниччині демонтували пам’ятник Островському. Рішення про необхідність демонтажу ще у червні 2022 року ухвалили депутати обласної ради. Згідно з ним, монумент радянському письменнику, оспівувачу комуністичного режиму мали прибрати з середмістя Шепетівки до 1 липня. Тяганина виникла через те, що скульптура була в переліку пам’яток мистецтва місцевого значення. Цю перепону вдалося обійти після появи наказу від 3 жовтня. В Міністерстві культури визнали: скульптура не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. У скільки обійшовся демонтаж та куди перемістили пам’ятник – про це далі.

Як влаштована електромережа України, які в неї є недоліки і чому міський голова, керівник військової адміністрації або інший чиновник не можуть вимикати світло, тицяючи пальцем у мапу.

Сьогодні, 9 грудня, в одному із мобільних Пунктів Незламності, який розгорнули рятувальники Шепетівщини, діти долучились до конкурсу малюнку «Я у безпеці з МВС».

СБУ повідомила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ (МП), який здійснював антиукраїнську діяльність Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини керівника Почаївської духовної семінарії в антиукраїнській діяльності.

Польське місто-побратим Ловіч вкотре відгукнулося на прохання Шепетівської громади про допомогу. Ратуша міста Ловіч виділила кошти у розмірі 11,5 тис. злотих на купівлю електрогенераторів, збір коштів ініціювала мерія. Також один з генераторів подарував меценат. 

0
репостів
0
репостів