Прихований плінтус: переваги та конструктивні особливості

Алюміній Україна

Під час оформлення інтерʼєру оселі часто виникає питання: який саме плінтус використати, щоб ефективно використовувати простір кімнати та підкреслити її красу. Саме Алюміній Україна з прихованими плінтусами заслуговує на увагу, як один із сучасних варіантів оформлення з'єднання стіни та підлоги, які можна і фарбувати, і замінити вже традиційні пластикові плінтуси, використовуючи алюмінієвий профіль, декоративні вставки.

Що таке прихований плінтус?

Відносно новий оздоблювальний матеріал - врізний алюмінієвий плінтус. Він являє собою конструктор, готовий виріб, який легко адаптувати під дизайн кімнати, проєкту. Окрім декоративної функції, такий плінтус надійно захищає стики стіни та підлоги, які є найбільш вразливими ділянками.

Зазвичай врізний тип плінтуса монтують до чи після укладання покриття, але обов'язково до обробки стін, а сама декоративна планка - на завершальному етапі.

Завдяки прихованому монтажу, можна досягнути ефекту однорідної поверхні, наприклад, зафарбовуючи усю площу стіни. При цьому люфт між покриттям підлоги та стіною мінімальний та є можливість використати стрічкову світлодіодну підсвітку. Завдяки цьому створюється ефект відсутності опори, а власник отримує додаткове джерело освітлення в якості нічника. Крім того, в алюмінієвий прихований плінтус можна заховати проводку.

Якщо порівнювати з класичним варіантом, збільшує корисну площу приміщення, тож при встановленні меблів та ідеально рівних стінах відсутні випнуті елементи, що полегшує процес прибирання. Окрім цього, алюміній, на відміну від дерева, не деформується під впливом вологи, не пошкоджується шкідниками, не іржавіє, нетоксичний і має достатньо великий термін служби. Особливо це актуально для комерційних закладів, де спостерігається інтенсивний трафік, де важлива стійкість до пошкоджень та врахування факторів впливу на час експлуатації.

Чому варто вибрати для монтажу прихований плінтус?

Прихований плінтус з алюмінію зазвичай має глибину 15 мм, та висоту від 70 до 100 мм. Завдяки цьому можна його використовувати як прихований чи врізний у стіну будівельний виріб. Усе залежить від проєкту та особливостей оформлення внутрішнього оздоблення. Також він має ряд функціональних переваг, таких як:

  • можливість встановлення прихованих дверей;
  • оформлення стін в одній площині з плінтусом;
  • підсвічування підлоги;
  • приховування проводки, кабелів;
  • встановлення у будь-яких елементах інтер'єру, наприклад, сходах.

Термін служби алюмінієвого плінтуса сягає до 50 років, а універсальність використання дозволяє використовувати його як на кухні, так і у ванній, житлових, комерційних приміщеннях. При цьому за ним легко доглядати, адже він просто миється та реалізовується у класичному, анодованому, фарбованому варіанті.

0
репостів
0
репостів