Як обрати найбільш відповідний варіант пресмаслянки для машини чи механізму і чому це важливо?

Будь-яка машина та механізм яка має механічне тертя окремих її елементів чи деталей, повинна використовувати змащення для зменшення показників фізичного зносу. В якісно сконструйованих та ефективно працюючих системах з механічним тертям використовують пресмаслянки – прості пристрої які дають можливість подавати мастило на поверхні, де потрібно зменшувати рівень тертя. Купити прес-маслянки за ціною, що є оптимальною, пропонує торгова марка «Дінмарк».

«Дінмарк» надає широкий асортимент необхідних для роботи витратних матеріалів, що будуть ефективно працювати для забезпечення продуктивної роботи більшості механізмів та машин, де є значні навантаження та де потрібний постійний контроль фізичного зносу поверхні підшипників, валів та інших деталей, що обертаються.

 

Як розрізняють типи пресмаслянок та як їх варто підбирати для конкретного пристрою

 

Всього є найбільш поширених три типи пресмаслянок які позначаються у специфікації через тип 1, 2, 3:

  • тип 1 – це класична пряма прес-маслянка яка має зовнішню різьбу та виконується для закріплення за допомогою гайкового ріжкового чи накидного ключа;
  • кутова пресмаслянка має позначення тип 2 і застосовується для пристроїв де необхідно забезпечити крапельне постачання мастила під кутом 45° або 90°;
  • тип 3 – це пряма пресмаслянка, яка встановлюється за допомогою запресовки.

Кожен із типів прес-маслянок має свою форму різьби або метричну конічну чи циліндричну або дюймову. Якщо знати всі ці особливості специфікацій, легко підібрати маслянку, що буде повністю відповідати вимогам та використовуватись за призначенням. Також правильний підбір гарантуватиме найбільшу міцність з'єднання під час накручування тактичного застосування. 

 

В чому перевага використання пресмаслянок і які це дає прямі і опосередковані вигоди

 

Застосування пресмаслянок скорочує видатки на обслуговування машин та механізмів, оскільки зменшується потреба у постійній заміні та необхідності придбання нових деталей, які потрібно встановлювати замість зношених. Вартість пресмаслянок значно менша ніж така заміна, а їх стійкість та працездатність, ефективність перевірена тривалий час та є складовою практично кожного механічного обертового вузла.

Пресмаслянки виконують важливу роботу, постачаючи технічні змащувальні рідини на точки найбільшого тертя, дозовано скраплюючи мастило у місце, де це є потрібним та де є необхідність застосувати крапельне зволоження змащувальною рідиною, не розповсюджуючи мастило по всьому механізму. Це також ще одна з вигод використання таких пристроїв – скорочення видатків на придбання мастила та економне, але раціональне його використання відповідно до технологічних потреб.

 

Як треба доглядати за пресмаслянками та коли замінювати?


Фактично жоден механізм або технологічний процес не містить спеціальної системи тестування роботи прес-маслянок та ефективності їх використання для постачання технічних рідин. Єдиний показник який дає система самодіагностики – неефективна робота того чи іншого вузла. Саме тому прес-маслянки потрібно періодично перевіряти на справність і ефективність роботи, для того, щоб завчасно коригувати їх роботу та проводити заміну.

0
репостів
0
репостів