Як текстиль надає затишок на кухні

https://rushnychok.com/uk_fartuk/Кухня вже давно відійшла у минуле, як практична складова оселі. Зараз це місце сили, затишку, смачних страв та домашньої атмосфери з гарними меблями, сучасною технікою та теплим текстилем від https://rushnychok.com/uk_fartuk/. Важливо зробити кухню затишною, щоб вона була до вподоби усім членам родини. Тож, поговоримо про текстиль далі у статті.

Про правильні акценти на кухні

Сьогодні на кухні ми ведемо спільне харчування, виконуємо домашні завдання з дітьми, тут народжуються творчі ідеї - це центр сімейного життя. Окрім правильного планування, організації простору, облаштування технікою, гарнітуром, важливо правильно підібрати текстиль. Він чудово організовує затишок та інтимну атмосферу, а ще може надавати правильних акцентів, прекрасно декорує та робить настрій на кухні.

Перш за все це:

  • фартухи;
  • рушники;
  • прихвати та рукавички;
  • штори, тюль;
  • подушки;
  • килими;
  • скатертини та серветки оптом.

Якщо у кухні низькі підвіконня - можна облаштувати на ньому додаткові місця для сидіння, зробити лаундж-зону. По-перше, там можуть гратися діти, відпочивати гості чи рідні, по-друге, під ним зручно обладнати нішу, відкидний ящик чи шухляду для зберігання речей. Як правило, таке підвіконня має оббивку чи велику подушку, додаючи комфорту та кольорової нотки. Це забезпечує повне використання кімнати.

Якщо хочеться прибрати надмірну суворість

Набридла надто чиста та сувора кухня? Штори, тюль чудово можуть пом'якшити атмосферу та створити естетичний затишок. Оскільки це місце вимагає багато світла, можна обійтися легкими тканинами та навіть прозорими. Натуральні матеріали та природні текстури будуть актуальними довгий час, хоча, якщо приміщення здається надто "прісним" - завжди можна додати яскравості й з часом за необхідності замінити фіранки.

Гра з візерунками має бути обережною, аби не перевантажувати простір. Фартух, прихват, рукавичка, а також кухонні рушники мають бути в одному тоні, викликаючи візуальний інтерес. Крім того, тканина має бути зручною та практичною, необхідно надати перевагу:

  • бавовні;
  • фланелі;
  • шерсті;
  • мікрофібрі;
  • комбінованим матеріалам.

Натуральні тканини не будуть займатися, чудово перуться та довговічні. Що стосується килимів, то тут можна надати перевагу синтетиці, вона легша, за нею легше доглядати та виглядає вона чудово. Ткані натуральні доріжки - ідеальне доповнення кухні, хоча й потребують догляду.

Не треба боятися підходити творчо до використання текстилю, наприклад, можна повісити на стіну гобелен, прикрасити крісла ковдрою чи скетертиною, серветками стіл. Та ж доріжка для столу кардинально змінює атмосферу, адже на Різдво, Великдень, Травневі, Осінні свята можна використати абсолютно різні варіанти та акцентувати увагу на зміні пори року.

Тож, використання тканини на кухні так само важливо, як і в спальні, вітальні чи дитячій. Грамотне використання текстур, кольору та елементів декору зробить її затишною та цікавою для оточуючих, адже саме тут ми проводимо найбільше часу.

Стаття для інтернет-магазину «Рушничок» rushnychok.com

0
репостів
0
репостів