Що таке професійна гігієна зубів та для чого вона використовується?

Професійна гігієна зубів – це спеціальна лікувально-профілактична процедура, яка націлена на перешкоджання виникненню захворювань ротової порожнини. Ви можете скористатися цим методом, якщо звернетеся у професійну клініку. Давайте розберемося із особливостями виконання цього процесу.

9OfP0NszdJFP2u4kMIVzMfQIBLVX5y6BZxTn79NbS3T0y8tTSM724RPsfHnasfi0ewLJGD2JYXWxzJLvn_J7dFcU-cGGg1mC4VCOisfPlud29o_jidA1EITnfAE0Cs9_TmX0zYb8G9dVquipTupgsZk

Етапи виконання професійної чистки зубів

Професійна гігієна виконується у декілька етапів. Спочатку лікар знімає зубний камінь за допомогою ультразвукового скелера. Наступний крок – це видалити пігментований зубний наліт. Як правило, він виникає від кави, чаю, цигарок та вина. Для цього використовується спеціальний содоструйний апарат. Ця американська технологія є найбезпечнішою та найефективнішою.

Після цього спеціалісту потрібно зняти м'який зубний наліт, який виникає через залишки їжі за допомогою спеціальної зубної пасти різної абразивності та щіточки. Далі відбувається полірування емалі. Для цього використовуються спеціальні полірувальні гумки. 

Також важливим етапом у виконанні професійної гігієни є фторування та ремінералізація. Ці процедури застосовуються для зміцнення емалі та нормалізації її мінерального складу. У процесі фторування на зуби наносять спеціальний преперат із фтором, щоб зміцнити захисну оболонку емалі. 

Завдяки спеціальному мінеральному складу, що використовується для ремінералізації, підвищується стійкість зубів до негативного впливу кислотного серидовища. Ці етапи є безболісними та комфортними.

Стоматологи рекомендують проводити професійну гігієну один раз на півроку, однак іноді лікарі можуть скласти індивідуальний графік виконання процедури для кожного пацієнта. 

Переваги професійної гігієни зубів

До основних переваг виконання такої процедури відносять наступне:

  • видалення зубного каменю та нальоту;
  • ви можете позбавитися від плям на зубах, що виникли через шкідливі звички (наприклад, куріння);
  • повернення природного кольору зубів та натуральної гладкості;
  • зміцнення емалі зубів;
  • зменшення ризику розвитку каріозних процесів та запальних процесів пародонта;
  • помітно освітлює посмішку;
  • гарантія свіжого дихання (усунення неприємного запаху із ротової порожнини).

Професійна гігієна є чудовим способом зберегти здоров'я зубів та ясен на довгий час. До того ж, ця процедура перешкоджає розвитку гінгівіту, карієсу та пародонтиту. Завітайте до стоматологічної клініки Symmetriсa, де наші досвідчені лікарі забезпечать вам комплексну чистку зубів, видалення нальоту. Правильний догляд за зубами - запорука їх тривалого збереження та здоров'я в цілому.

0
репостів
0
репостів