Бойлер для "розумного" будинку: на що звернути увагу при виборі

foxtrotБойлер для нагрівання води часто використовується на промисловості та у житлових приміщеннях, як надійний та зручний прилад. Завдяки зрозумілому та зручному керуванню, а також доступі до води різної температури купити бойлер можна для душу, ванної, мийки тощо. Сучасні моделі мають також вбудований модуль Wi-Fi, що дозволяє йому стати частиною смарт будинку та керувати процесом нагрівання води дистанційно. Як обрати та на що звернути увагу, читайте далі.

Який бойлер обрати?

Перш ніж обрати "розумний" бойлер варто визначитись з параметрами пристрою, а саме:

  • за методом нагріву можуть бути електричними, газовими, сонячними, твердопаливними та іншими. Кожен з цих типів використовує різні джерела енергії для нагріву води, однак найбільш поширеними є саме електричні;

  • за обсягом є від кількох літрів до кількох сотень літрів. Обсяг водонагрівача зазвичай визначається потребами користувача та кількістю людей, які проживають у будинку або користуються послугами. Для 1-2 людей оптимальний об'єм 50 л, для 3-х - 80 л, а для 4-5 - 100 л;

  • за способом установки можуть бути вбудованими або незалежними. Вбудовані бойлери зазвичай встановлюються у ванній кімнаті або на кухні, тоді як незалежні бойлери можуть бути встановлені де завгодно. Окрім того, є вертикальні та горизонтальні типи встановлення приладу, що допомагає оптимально розмістити його будь-де;

  • за призначенням є для забезпечення гарячої води в побуті, для забезпечення тепла в приміщеннях, для забезпечення гарячої води в промисловості тощо;

  • за рівнем енергоефективності є більш корисні, ніж інші, що дозволяє знизити витрати на оплату електроенергії;

  • за типом ТЕНа - з сухим (прихованим) чи мокрим (безпосередньо контактує з водою);
  • за типом керування є механічні та електронні, останні мають можливість керувати приладом дистанційно, якщо бойлер може підключатися до Wi-Fi.

Врахування усіх параметрів допоможе вибрати оптимальну модель для користування повною мірою всіма членами родини, а також оптимізувати його використання.

Для чого потрібен смарт бойлер?

бойлерЗбільшення кількості електричних приладів у будинку, квартирі призводить до збільшення витрат на оплату комунальних послуг, відповідно є потреба в їх оптимізації. Останнім часом найбільш популярними є бойлери з технологією смарт контролю.

Бойлер з Wi-Fi є сучасним типом бойлерів, які забезпечують зручний та дистанційний контроль за роботою пристрою з використанням технології бездротового зв'язку Wi-Fi. Це означає, що бойлер може бути підключений до домашньої мережі Wi-Fi та дозволяє користувачу контролювати його роботу з допомогою спеціального додатка на смартфоні або інших гаджетів.

Завдяки бойлеру з модулем Wi-Fi користувач може:

  • змінювати температуру води або таймер включення/вимкнення бойлера через додаток на смартфоні;
  • отримувати повідомлення про стан бойлера - повідомлення про пошкодження або несправність;
  • знаходити інформацію про споживання електроенергії, що дозволяє економити на електроенергії;
  • налаштовувати графіки роботи бойлера для регуляції споживання енергії, зменшення витрат.

Такі пристрої зазвичай мають досить високу ціну порівняно зі звичайними бойлерами, однак їх зручність та можливості контролю вдало компенсують ціну. Крім того, якщо бойлер немає вбудованого модуля Wi-Fi, його можна доукомплектувати, встановивши додатковий пристрій та приєднати до системи "розумного" будинку.

Отже, бойлери можуть бути різними за функціями, залежно від того, для чого їх використовують і як вони працюють. А додаткові функції, такі як можливість підключення до Wi-Fi забезпечують користувачам зручні можливості контролю та управління пристроєм за допомогою смартфону або планшета.

0
репостів
0
репостів