Готуємось до літа взимку: обираємо шини

шини для автоДля безпечної експлуатації легкового авто в жаркий сезон, водієві необхідно встановлювати на колісні диски профільні літні шини. Зима - найкращий період підібрати та потурбуватись про заміну шин на титанові диски r14 чи будь-які інші. Якщо власник помітив, що гума зносилися до небезпечного рівня (для цього є значок WTI), то це буде вважатися серйозною причиною її замінити новими аналогічними. Але шини для літнього водіння випускаються різними, тоді як для легкового автомобіля важливо підібрати найкращі варіанти.

Які шини підійдуть для авто?

Найбільш практичними можна вважати універсальні літні шини. Вони цінні тим, що найкращим чином витримують температурні впливи. За рахунок наявності мінімальної кількості каучуку, але максимального - вуглецю, склад гуми не "пливе" навіть при самій сильній спеці. Сталевий каркас і нитки з нейлону чудово витримують найсильніші механічні дії. Часто такі покришки мають висоту борту більше 70 мм, що дозволяє експлуатувати автомобіль на найгіршому дорожньому покритті. І про виникнення гриж можна забути назавжди, якщо, зрозуміло, водій буде їздити на таких дорогах на невеликій швидкості.

Але якщо власник автотранспорту любить банально поганяти, то вихід один - придбання покришок з гранично низьким профілем, який в кращих італійських версіях може доходити до 20 мм. Але для наших вітчизняних автотрас краще брати шини з дещо більшим рівнем профілю - до 45-50 мм. Це дозволить машині найкращим чином утримуватися на автотрасі й водночас - колесам витримувати сильні удари.

Дізнатися профіль пропонованої покришки не складає особливих труднощів - водієві потрібно навчитися читати символи. Скажімо, якщо гума має такі символи як 205/40 R16, то висотна складова профілю покришки виявиться не менш як 82 мм, що вважається оптимальним показником для більшості вітчизняних доріг. Решта буде підказувати, що гума відноситься до класу радіальних і останній символ вкаже на внутрішній діаметр.

Топові моделі гуми для літа можуть мати ще й шар з діоксиду кремнію, який значним чином підвищує зносостійкість гуми. Якщо брати до уваги, що стандартний комплект служить не більше 70 000 км, то версії з діоксидом кремнію практично в два рази довше. Вартість останніх відносно велика, але міняти їх доведеться набагато рідше. Часто вони в складі мають незначний відсоток цитрусового масла, яке значно підвищує м'якість всього гумового складу. Для їзди на дорогах з неважливим покриттям, дані покришки виявляться найкращим рішенням.

На що звернути увагу при покупці?

  1. Типорозмір шин до марки та моделі авто.
  2. Призначення покришок: спорт, преміум комфорт, еко чи бюджетні.
  3. Переглянути тестування шин, їх випробування у реальних умовах їзди.
  4. Обирайте популярні моделі, які надалі можна докупити.
  5. Зверніть увагу на індекс швидкості та навантаження, а також рік випуску.
  6. Місце продажу, чи сертифіковану продукцію пропонує магазин, як, наприклад, Gumma.ua.

Усе це допоможе придбати не тільки якісну гуму, а й заощадити кошти, адже рання підготовка автомобіля до заміни гуми збереже 5-7% із загальної суми витрачених коштів. Все, що потрібно буде водієві - вчасно замінити вже придбану гуму та насолоджуватись поїздками у літній період.

0
репостів
0
репостів