Обираємо електросамокат: що врахувати і чим керуватись при покупці

img 0 22167 418 0Наше життя потребує мобільності у всьому, тож, аби швидко діставатись офісу, зустрічей у мегаполісі чи місті електросамокат є ідеальним рішенням. Тим паче, що з його допомогою можна зекономити час та не простоювати у транспортному корку. Вибір самокатів foxtrot.ua у Львові є різноманітним: ринок пропонує безліч варіантів на будь-який гаманець та смак. Разом із тим необхідно знати певні критерії при покупці електросамокату, аби не прогадати з вибором та насолоджуватись подорожами тривалий час.

Яку швидкість обрати?

Попри популярність електросамокатів та їх достатньо високу швидкість - до 60 км/год, не завжди вибір такого виробу є безпечним. Звичайно, він є швидшим, ніж йти пішки, однак до вибору швидкості потрібно підходити з розумом, враховуючи умови використання та безпеку руху.

Головне у кожній моделі - двигун, саме він впливає на тягу та розвиток швидкості. Цікаво, що при виборі двигуна, покупець має співвідносити його потужність та власну вагу:

  • дітям від 25 кг необхідно брати самокат із максимальною потужністю у 150 Вт та розгоном до 10 кілометрів на годину;
  • дорослим до 90 кг підійде варіант до 300 Вт та розгоном до 30 км/год, при цьому він має бути стійким, не перекидатись та добре розвивати швидкість. Такі самокати можуть мати запас ходу до 50-60 кілометрів;
  • для любителів швидкості є моделі у два рази потужніші на 700 Вт і запасом ходу до 100 кілометрів, а також значно потужніші - до 5-6000 Вт та максимальною швидкістю до 100 кілометрів на годину. Тут важливо враховувати дорожнє покриття та уміння управляти самокатом.

Суттєвим недоліком експлуатації таких виробів в Україні - відсутність якісного покриття та недостатнє оснащення велодоріжками. Як результат - часте травмування водіїв, відсутність комфорту під час поїздок і постійна небезпека потрапити під колеса автомобілів. Тож, якщо обирати між колесами у діаметрі 18 см та 24, то краще зупинитись на останньому варіанті.

Додаткові критерії вибору електросамоката

img 0 22167 418 5Не варто підбирати самокат на межі його можливостей, тобто потрібно, що був запас приблизно 40% більший від ваги водія. Наприклад, якщо вага 60 кг, то варто брати з мотором у розрахунку на 90 кг до 300 Вт.

Крім того, необхідно врахувати параметри:

  • ваги пристрою, щоб його можна було без проблем переносити;
  • довжини, можливість скласти самокат, щоб можна було покласти у багажник автомобіля чи займати менше місця у громадському транспорті;
  • регулювання керма на різний зріст водія;
  • ємність акумулятора та швидкість заряджання;
  • матеріал та покриття, який постійно буде піддаватись впливу навколишнього середовища.

Таким чином, при виборі електросамокату необхідно враховувати потужність двигуна, вагу водія, умови використання, легкість транспортування та регулювання кермової колонки, що безпечно їздити та насолоджуватись прогулянкою.

0
репостів
0
репостів