Кухонне приладдя: що має бути у кожній кухонній кімнаті

борщКожна поважна господиня хоче, аби її кухня була найзручнішою, найкращою та найбільш функціональною. Для цього, в першу чергу, потрібно підібрати відповідний посуд. І мова не лише про тарілки для вживання їжі, а й про каструлі та миски, аби приготувати борщ від Клопотенко. Що повинно бути на кухні та для чого, розкажемо далі.

ТОП-10 предметів для вашої кухонної кімнати

  1. Тарілки - найбільш очікувані елементи кухні. В залежності від того, скільки людей проживає у помешканні, стільки має бути і тарілочок. Зверніть увагу, що це повинні бути як і мілкі, так і глибокі моделі. До того ж врахуйте, що можуть завітати гості, яких ви також захочете пригостити смачними стравами. Це можуть бути столові вироби з кераміки, фарфору чи скла.
  2. Столові прибори - тобто виделки, ложки, ножі, чайні ложечки тощо… Це вироби з якісної нержавіючої сталі, можуть бути додавання нікелю, або ж хрому. Часто продають набори столових приборів на 6 або 12 персон. Розрахуйте, аби кожному члену сім’ї вистачало свого набору приборів.
  3. Чашки є незамінним предметом. Для різних напоїв краще запастися різного розміру чашками. Також добре було б мати у наявності сервіс однакових чашок для пригощання гостей.
  4. Каструлі потрібні для приготування різних страв. Тому краще, коли їх є декілька і вони різних розмірів. Наприклад, найбільша для приготування перших страв, таких як суп чи борщ. Також вона буде у пригоді, якщо треба приготувати щось для великої кількості людей, коли чекаєте гостей. Не великого розміру каструля добре підійде для приготування каші. Виготовляють каструлі з різних матеріалів: з емалі, алюмінію, чавуну, нержавіючої сталі, скла тощо.
  5. Сковорідка необхідна для смаження. Насправді для невибагливого кухаря достатньо однієї сковорідки на кухні. Головне, аби вона була середньої глибини, щоб на ній можна було як смажити, так і тушкувати. Хоча їх теж існує дуже багато: різних розмірів і для різних страв.
  6. Лотки і місткості для зберігання продуктів дуже необхідні, якщо потрібно, наприклад, поставити у холодильник залишки страви, овочів чи фруктів. Також такий посуд зручний для зберігання сипучих - таких як сіль, цукор - та різних круп.
  7. Ножі. Так їх виносимо як окремий пункт, бо без ножів на кухні нічого не зробиш. Найкращий варіант придбати набір різних за розміром ножів.
  8. Чайник, заварники, кавоварка - це теж важливі речі. Але тут вже залежить від вподобань власника. Оскільки не всім потрібні кавоварки, якщо вдома ніхто не п’є кави. Чайник може бути як звичайний металевий для нагрівання на плиті, так і електричний.
  9. Обробні дошки - це вимога для безпеки при обробці продуктів. Їх потрібно зберігати у відповідному місці та обробляти дезінфікуючими речовинами.
  10. Кухонні аксесуари. Тут вже може бути що завгодно: від лопаток, ситечок до друшляків та черпаків. Все залежить від потреби господині кухонної кімнати.

Звичайно, цей список не є вичерпним. Його можна продовжувати ще безліччю різних елементів, які будуть корисними на кухні. Проте кожна жінка чи то чоловік самостійно обирають, які ще речі мусять бути у них вдома.

0
репостів
0
репостів