Психотерапія: значення для людини та її особливості

heder psyhology 1024x576Коли людина почувається знесиленою та перевантаженою, не в змозі впоратись зі своїми проблемами, можливо час звернутись до психотерапевта. Розмова та співпраця зі спеціалістом здатна ефективно усунути депресію, тривогу чи інші розлади будь-якого роду, включаючи серйозні хвороби та залежності. Українці зараз перебувають у постійному стресі, більш гостро реагують на втрату роботи, рідних людей, побутові проблемами, які врешті решт відчутно виснажують.

Психотерапія, що це?

Психологи, психотерапевти - це саме ті люди, які можуть подолати проблеми, які заважають жити людині повноцінним життям. Їх завдання зробити людей щасливішими, наповненими оптимізму та вірою у власні сили і врешті - бути здоровішими.

У психотерапії активно застосовують науково підтверджені процедури, а також підходи, які включають когнітивно-поведінкову, міжособистісну та бесідну терапію для розв'язання накопичених проблем. Вона передбачає тісні стосунки між психологом та людиною, де активно застосовується діалог без засудження та де можна вільно говорити про те, що турбує.

Якщо робота організована правильно, то психолог сформує чи змінить модель мислення, поведінки аби покращити самопочуття індивіда. Це не тільки вирішить проблему, а й дозволить отримати нові навички, які допоможуть впоратись з викликами у майбутньому.

Коли варто звертатись до психотерапевта?

Зміна якості життя - це те у чому суть психотерапії. Завдяки їй можна позбутись як хронічних хвороб, так і короткострокових проблем, які розвиваються від безлічі факторів.

Психотерапія знадобиться, якщо:

  • людина постійно відчуває відчуття смутку, безпорадність;
  • здається, що проблеми не вирішуються, навіть попри те, що прикладається максимум зусиль та є допомога рідних;
  • важко виконувати свою роботу та зосередитись на виконанні повсякденних дій;
  • перебуваєте в постійному напруженні, постійно хвилюєтесь;
  • є проблеми із залежністю від наркотичних, медичних препаратів, алкоголю, що завдає шкоди не тільки людині, а й оточенню.

Де знайти психотерапевта?

Знайти хорошого спеціаліста важко, але вихід є - Розмова, спеціалізований онлайн майданчик, де зосереджені кращі психологи, психотерапевти. Завдяки жорсткому відбору та особистій співбесіді, врахуванню освіти, досвіду лише 4% відсотки із претендентів проходять відбір для роботи у сервісі.

Це дозволяє надавати якісні послуги та якнайкраще підібрати спеціаліста для роботи з людиною. Щоб розпочати сеанс психотерапії необхідно:

  1. Обрати спеціаліста на ресурсі Розмова.
  2. Вивчити анкету психотерапевта.
  3. Познайомитись з претендентом та поставити необхідні питання.
  4. Оплатити сеанс чи перенести зустріч на 24 години.

Насправді психотерапія немає початку та кінця, тому більшість людей намагаються періодично звертатись до свого психолога, якщо відчувають, що не можуть впоратись з новою ситуацією у житті. Не потрібно чекати кризи, щоб звернутись до спеціаліста, варто вирішувати проблему поступово або з допомогою додаткових сеансів. Психічне здоров'я так само важливе як і фізичне, тож не варто зволікати, час повертатись до щасливішого життя!

0
репостів
0
репостів