Як обрати зручну та теплу ковдру на зиму

2337367645 w640 h640 2337367645Людство настільки звикло до комфорту, що уявити своє життя без ковдри влітку, взимку просто неможливо. Правильно підібрана тканина з різною щільністю забезпечить комфорт під час сну. Так, можна купити теплі зимові ковдри з доставкою по Україні https://volmarket.com.ua/g32507686-odeyala та не турбуватись, що рідні будуть мерзнути вночі. Які є та як підібрати оптимальний варіант, читайте далі.

Товщина та розмір ковдри

Винайшли ковдри у 14 столітті в Англії. Попри відносно м'яку зиму та похмуре літо, потреба у збереженні тепла стояла гостро. Військові, які потребували тепла, були першими з-поміж тих, хто активно їх застосовував, для них вони були обов'язковими для сну. Сьогодні ж, без неї важко уявити затишок і комфорт, особливо у дуже холодні ночі.

Щільність ковдри вимірюють у грамах на квадрат, а теплота у GSM за кількостю волокна, яке використовується для виготовлення продукції. Тобто, чим вищий показник GSM, тим товстіша та тепліша ковдра. Завдяки цьому спати під такою ковдрою буде комфортно, а використовувати додаткові пледи не доведеться.

Що стосується розміру, то тут необхідно орієнтуватись на матрац та розміри ліжка. Аби ковдра виглядала ошатно, вона має покривати матрац на кілька сантиметрів нижче. Типові розміри виробу є стандартними та дозволяють широко використовувати їх у побуті кожної оселі. Так, вони є: односпальні, двоспальні, євро полуторні, євро двоспальні.

Який матеріал обрати?

Є три великі групи, на які можна поділити ковдри за типом матеріалу: натуральні, синтетичні та електричні.

Натуральні, як правило, виготовляють із бавовни, вовни та пуху. Так, бавовняні, пухові - ідеальний варіант для літа, весни та осені, а вовняні - у прохолодні місяці, адже мають товщу та міцнішу тканину.

Синтетичні - ковдри з мікрофібри, флісу дуже теплі та чудово підходять для використання взимку. З мікрофібри є різні за показниками GSM та складаються з найтонших синтетичних волокон. А от флісові прекрасно підійдуть для дітей, адже добре відводять вологу та зберігають тепло.

Електричні містять електронагрівальні елементи, а температуру нагрівання можна регулювати до рівня комфорту. Проте їх не можна використовувати для дітей та з іншими ковдрами.

Тож, обираючи ковдру на зиму варто врахувати не тільки матеріал, а й щільність та розміри виробу, аби вночі було тепло та затишно усім членам родини.

0
репостів
0
репостів