Горілка та її особливості для поціновувачів

d3006a4d4a4b5878b6c4227c30ba9143

Горілка, як міцний алкогольний напій, має давню історію та безліч варіацій. Завдяки використанню різної сировини, методів фільтрації, вона має різний смак та вид, тож різні виробники мають своїх поціновувачів. Наприклад, Немирофф Де Люкс - преміальний український продукт, який виготовляють за суворим дотриманням технології з використанням більш як 10 етапів фільтрації. Тож, як виявити якісний продукт та які види горілки є, розкажемо далі.

Яку воду та спирт використовують для приготування?

Для приготування горілки різного класу використовують 5 категорій спирту:

  • вищої очистки;
  • базис;
  • екстра;
  • альфа;
  • люкс.

Від того який спирт застосовують, залежатиме в підсумку м'якість, ціна та вплив на організм конкретного продукту. Найбільш високоякісним вважають спирт альфа, який виготовляють із жита та пшениці та має найменший вміст метанолу - близько 0,003 відсотка у порівнянні з люкс, де такий показник становить 0,02%.

А от яку горілку не варто вживати, так це зі спирту марки "вища очистка". Він виготовляється з найдешевшої сировини, містить найбільше солей та сивушних масел, що негативно позначаються на здоров'ї людини, яка вживає продукцію з такого виду спирту.

Також має значення вода, яка використовується для приготування горілки, адже вона має бути м'якою, очищеною від домішок, така як артезіанська. Вона не тільки очищається природними фільтрами, а й зберігає у собі необхідні мікроелементи, що відіграють роль у смакових якостях кінцевого продукту та аромату.

Горілка та її види

  1. Горілка з пшениці має цитрусовий післясмак та солодкий аромат, якщо вона виготовлена із якісної сировини.
  2. З жита навпаки - гострий характерний смак та фінальні овочеві, грибні нотки.
  3. Ячмінна - вважається найбільш структурованою та збалансованою, яка має основу зернових ноток та фруктів.
  4. Кукурудзяна - для справжніх гурманів, адже має відчутний квітковий післясмак та ледь помітні ментолові нотки.

Як повинна виглядати якісна горілка?

Якщо продукт якісний при перевертанні денцем догори у горілці не повинно бути видно домішок у вигляді пластівців та піщинок, а при збовтуванні допускається мінімальна кількість бульбашок. Краще купувати перевірені часом продукти відомих брендів, які піклуються про свою репутацію та збереження традиційного смаку.

Щоб відрізнити підробку необхідно звернути увагу як наклеєна етикетка та акцизну марку. Крім того, на продукті має бути чітко зазначено місце виготовлення, назву горілки, міцність, об'єм, марку, а також інформацію про сертифікацію. Ковпачок має бути надійно встановлений, не містити пошкоджень та не прокручуватись, тим паче протікати.

Таким чином, на вибір горілки впливає не тільки ціна, а й сировина, з якої її виготовили та її вид. Вибір якісної продукції забезпечить відмінне самопочуття після вживання та чудові смакові властивості.

0
репостів
0
репостів