Види металевих стелажів: призначення та переваги вибору

Проблема організації робочого простору в складських приміщеннях, логістичних центрах чи торгових центрах вирішується за допомогою використання металевих складальних стелажів. Це системи зберігання, які виготовляються різних видів та застосовуються в залежності від специфіки роботи організації. Виробляються такі конструкції зі сталі, а для збільшення терміну їх служби вони вкриваються цинковим покриттям або полімерами. Вироби відрізняються високою надійністю, що впливає не тільки на збереження наявних вантажів та товарів, але й на безпеку обслуговуючого персоналу.

Перелік головних переваг металевих стелажів

Головна перевага використання металевих стелажів при облаштуванні виробничих або побутових приміщень полягає у високій міцності цих систем зберігання. Це дозволяє розміщувати на полицях конструкцій вантажі різної ваги і при цьому не турбуватися про їх цілісність. До інших не менш важливих переваг, які мають металеві стелажі, відносяться:

  • простота монтажу та демонтажу, що пов'язано зі специфікою конструкції виробів, які являють собою складально-розбірні системи;
  • оптимальне співвідношення двох важливих параметрів — ціна та якість;
  • привабливий зовнішній вигляд, що дозволяє експлуатувати системи зберігання не тільки у закритих приміщеннях, але й у торгівельних залах або на різноманітних виставках;
  • тривалий термін служби, який обчислюється десятиліттями. Ресурс конструкцій залежить від умов їх експлуатації;
  • стійкість до великих навантажень та механічних впливів;
  • велика кількість різновидів, що дозволяє обладнати склад оптимальними видами систем зберігання в залежності від специфіки його діяльності.

4Металеві стелажі практично не мають недоліків, тому вони є універсальними системами зберігання, які мають великий попит та затребувані не тільки в умовах виробництва, але й у побуті.

Основні різновиди

Залежно від конструктивних особливостей, металеві стелажі поділяються на такі види:

  1. Поличні — універсальні системи для зберігання вантажів будь-яких форм та розмірів. Для завантаження та вивантаження товарів не потрібне застосування спеціалізованої техніки.
  2. Палетні — конструкції, призначені для розміщення вантажів, розташованих на піддонах.
  3. Набивні — інша їх назва стекові, які являють собою систему для зберігання вантажів на піддонах зі збереженням корисної площі.
  4. Мезонінні — багаторівневі системи зі складальних стелажів для складських приміщень, яка дозволяють зберігати великий асортимент товарів.
  5. Для рулонної продукції. Металеві стелажі, які призначені для зручного зберігання однотипних товарів на рулонах.

При виборі відповідних видів конструкцій важливо враховувати не тільки габаритні розміри, але й технічні параметри, а саме максимальне навантаження, товщина сталі та типи захисного покриття.

0
репостів
0
репостів