Плитка для кухні та ванної: в чому різниця?

Керамічна плитка вважається універсальним матеріалом. Її можна використовувати на кухні та у ванній кімнаті. Всупереч поширеній думці, кухонна плитка відрізняється від тої, яку використовують у ванній. Про особливості кожного матеріалу ми детально розповімо в нашій статті.

Плитка для кухні

Керамічна плитка Opoczno в кухню вважається одним з кращих варіантів. Її можна використовувати не тільки для покриття підлоги й стін, але також стільниць та інших елементів інтер'єру.

В процесі експлуатації плитка буде піддаватися негативному впливу — на неї буде осідати кіптява, жир та інші забруднення. Тому важливим критерієм при виборі матеріалу є його хімічна стійкість. Тільки за допомогою хімічних засобів для чищення вдасться ефективно позбутися від усіх забруднень.

Керамічна плитка для підлоги повинна мати високу міцність і зносостійкість. Для стільниць потрібно обирати матеріал з такими ж експлуатаційними характеристиками.

Плитка для стін повинна бути декоративною. Сучасні виробники пропонують великий вибір дизайнерських рішень. Сьогодні популярністю користуються плитка, яка імітує натуральні матеріали, наприклад дерево або камінь.

Плитка для ванної кімнати

Плитку для ванної кімнати можна купити на сайті https://www.opoczno.com.ua/kolektsiyi/kimnata-vanna-kimnata/. Матеріал повинен відповідати умовам цього приміщення. Головний критерій вибору — це вологостійкість. Плитка не повинна бути пористою. В іншому випадку вона буде вбирати в себе велику кількість вологи, що призведе до її поступового руйнування.

Плитка обов'язково повинна мати протиковзне покриття. Інакше при попаданні на поверхню води, вона буде слизькою — через це можна отримати серйозну травму. Антиковзка плитка має рельєфну, злегка шорстку поверхню. На неї можна сміливо ставати мокрими ногами.

Зверніть увагу, що рельєф на плитці не повинен бути глибоким. Інакше в ньому буде затримуватися вода. Це негативно позначиться на матеріалі — його колір може стати бляклим.

Керамічна плитка від бренду Opoczno

Як видно, між плиткою для ванної кімнати та кухні існує велика різниця. Однак незалежно від місця експлуатації матеріал повинен бути якісним, довговічним і мати гарний дизайн. Знайти таку плитку можна в інтернет-магазині opoczno.com.ua.

Каталог виробника містить великий вибір плитки. Вона відрізняється за своїм дизайном. Є глянцева і матова, з візерунком і без, в самих різних колірних рішеннях, під натуральні матеріали. Асортимент дозволяє покупцям знайти варіант, який ідеально доповнить інтер'єр.

Якість матеріалу також залишається бездоганною. Виробник гарантує, що плитка прослужить протягом багатьох років за умов правильної експлуатації. Матеріал не боїться вологи, впливу температур та інших негативних факторів.

0
репостів
0
репостів