Що впливає на ціну лінз для окулярів?

mkl.uaСередньостатистичний користувач знає про лінзи для окулярів не так багато, часто визначаючи матеріал для їх виготовлення "скло" чи "пластик". Однак лише останній має безліч назв для виробництва лінз окулярів і тут дуже важливо підібрати саме те, що підходить якомога краще користувачу. Часто на лінзи для окулярів ціна впливає ряд факторів, знаючи які можна заощадити кошти та придбати необхідні лінзи за помірну суму. Тож, що враховувати при їх купівлі, читайте далі.

У скільки обійдуться окуляри?

Зазвичай кінцева вартість окулярів залежить від ціни лінз. А вона залежить від багатьох параметрів, таких яких:

  1. Оптична сила, тобто чим вищий ступінь аметропії і складність рефракції, тим буде вища вартість лінз.
  2. Матеріал, і чим вищий його показник заломлення, тим буде ціна більша. Також лінзи з фотохромних, поляризаційних чи сонцезахисних матеріалів будуть коштувати дорожче, ніж безбарвні тієї ж оптичної сили.
  3. Дизайн скелець, адже якщо він складний, наприклад, лентикулярний з врахуванням індивідуальних особливостей.
  4. Складські вони чи рецептурні, де перші вже готові для покупки, а другі - вимагають виготовлення з врахуванням потреб конкретної людини. Складські в рази дешевші, адже вони вже є в наявності і їх залишається лише вставити в оправу окулярів.
  5. Найбільш сучасні лінзи випускають за технологією Free Form із використанням надсучасного обладнання (генераторів, м'яких полірувальних інструментів) по індивідуальному дизайн-проєкту. Цей проєкт розроблюють спеціалісти на основі вимог та індивідуальних потреб пацієнта з допомогою потужних комп'ютерів. Тож, персональний розрахунок дизайну, параметрів з використанням надсучасного обладнання та матеріалів підвищує ціну лінз у рази.
  6. Модифікація поверхні лінз, за рахунок якої покращуються оптичні та експлуатаційні властивості. Для цього використовують спеціальні покриття: зміцнюючі, просвітлюючі, гідрофобні та багатофункціональні. Останнє покриття, до слова, складається зі зміцнюючих, просвітлюючих, антистатичних, гідрофобних шарів і здатне збільшити термін використання лінз, а також підвищити світлопропускання та покращити догляд за окулярами. Отже, чим краща якість покриття, тим більше це впливає на вартість лінз.

Отже, ціна лінз залежить від багатьох факторів, а ще від місця, де покупець їх буде купувати. В цьому випаду найбільш вигідним варіантом буде придбати лінзи онлайн, наприклад, в інтернет-магазині mkl.ua. Тут представлені оригінальні моделі провідних виробників лінз для окулярів - Essilor, Rodenstock, Excelite, Daga з широким діапазоном індексу потоншення, дизайну та ціни. Замовити лінзи можна у будь-який зручний момент, до того ж є можливість скористатися безкоштовною доставкою (детальніше про умови можна дізнатися на сайті магазину).

0
репостів
0
репостів